sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Amerikan seikkailu alkakoon

Tervetuloa Amerikkaan!!
 


Matka ei mennyt ihan putkeen.. Kaikki alkoi heti varausvaiheen jälkeen, kun se minun iltalento yhdellä vaihdolla muuttui aamulennoksi ja kahteen vaihtoon. Finnairin kone Manchesteriin, Englantiin, meni rikki ja oli myöhässä sen 1.5h. Onneksi oli pitkä vaihtoaika, 4h, niin nou hätä. Ja varsinkin, kun sitten Chicagon kone oli myöhässä reilun 2h, niin hyvin olikin aikaa. Sitten tulikin ongelma, että Chicagon vaihtoaika 3h rupesikin olemaan hieman jo lyhyenläntä ja varsinkin, kun täällä Amerikassa ei niin vain tullakaan maahan eli vaihtoihin saa näköjään varata aikaa.. Joten niin siinä kävi, että nyt ollaan Kalifornian sijasta Chicagossa ja vietetään ensimmäinen yö tällä mantereella Hiltonissa! :) Aamulla sitten uusi yritys kohti Orange Countya (moni muistaa ohjelman OC jostain 2000 luvun alusta, niin niihin maisemiin!) 


Oli aika hurja, kun lähdettiin Manchesterista ja vähän ajan kuluttua ulkoilman valoisuus muuttuikin ihan yhtäkkiä pimeydeksi! Kun jo tottui parissa viikossa siihen, ettei ole pimeää, oli aika erikoista nyt kun sitä olikin. Ja miten voi olla selitettävissä, että joku hetki ulkona on kuu ja pilkkopimeä ja joku 20min myöhemmin siellä paistaa aurinko ja on täysi päivä?!!?? Se oli jotain, jota en vain millään kyennyt ymmärtämään!

Nyt iltapesulle ja sitten unelle! Suomessa kello tulee 5.00 mutta täällä 21, enkä ole sitten edellisen yön muutaman tunnin jälkeen nukkunut, niin jospa rytmi kääntyisi sitten ihan kerrasta oikein. Tullissa puhuin puolaa, tullivirkailija oli kovin iloinen :) Chicagossahan on maailman suurin puolalaisyhteisö Puolan ulkopuolella!

Ja ensi vaikutelma Amerikasta - kaikki on valtavan suurta!!


Finnairin lehdessä oli mainos - tämä on puolalainen jäätelobrändi, kannattaa ottaa K-kaupasta purkki maisteluun, jos vastaan tulee! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti