perjantai 28. maaliskuuta 2014

Lauantaina 29.3 telkut auki!!

Huomenna lauantaina 29.3 klo 18.30 YleFem kanavalta tulee ohjelma nimeltä "Haaste" ja ohjelman päätähtenä on mun shettis Bernoban Nekun Niina!! Nyt haastan kaikki tutut ja tuttujen tutut telkun ääreen huomenna, rikotaan ohjelman katseluennätys!! :) Toivottavasti se näkyy YleAreenalta täältä käsin tai saattaa tulla ärräpäitä..

Viime lauantaina kävin tosiaan toisella tallilla, jossa on meidän hevosia myös. Tämä oli sellanen vähän hienompi talli, ihan puhdas yksäripaikka, este- ja kouluhevosia. Ymmärsin, että tallin omistaja on joku puolalainen huippuesteratsastaja ja hevoset on sitten luonnollisesti Puolan parhaita hyppääjiä.  Pihassa seiso pari hevoskuorkkia, ihan samanlaisia, mitä Suomessakin näkee huipuilla käytössä, eli ei näillä varmaan pikkurahasta ollut puutetta. Täällä tallipaikka on 1000zl (siinä edellisessä tallissa 850zl) eli 250€. Maneesi, minusta aika pieni, mutta hyvin mahtu juoksuttamaan ja pari hevosta valmentautumaan, iso kenttä kivalla pohjalla, kävelytyskone. Tarhoja oli periaatteessa kaksi eli toisessa oli ehkä 7 hevosta ja toisessa mun kaverin hevonen yksin, loput hevosista seisoo tallissa. Huippukiva oli, että ikkunat aukeaa ulos, niin hevoset sitten saa katsella pihalle ja sitä ne kaikki kyllä tekikin. Toinen, mistä olin positiivisesti yllättäny, niin kun käytävillä käveli, yksikään hevonen ei hyökännyt kaltereihin korvat luimussa vaan ennemminki katselivat korvat hörössä tai tulivat rapsutettavaksi. Eli ilmiselvästi rauhallinen talli siinä mielessä. Hevoset oli paremmassa kengässä, kuin mitä siinä toisella tallilla, jalat olivat paremmissa asennoissa. Kengitys 50€ kenkineen.

Mun kaveri Helle

Tarha

Tallikokonaisuus

Ihan oikea kuorkki

Tykkään ikkunoista

Kävelytyskone

Tämä oli ihan vauva, vasta vieroitettu

Kivat karsinat

Vasemmalla maneesi, oikealla alla oleva näky

Käynti toiseen talliin

Maneesi

Palkintojakin on tullut tallin omistajalle

Normaali talli tällä puolella


Jotenkin kuitenkin ehkä tykkäsin enemmän siitä toisesta tallista, ehkä johtui siitä, että siellä ympäristö oli vähän enemmän laitettu kuin tällä tallilla. Täällä hevoset myös seisoo sunnuntait sisällä ja karsinat oli pienempiä. Toisaalta, yksityistalli on aina yksityistalli. Onneks ei ainakaan vielä tarvitse mitään päättää! Se kaveri, jonka mukana menin tallille, on oikeasti aika hyvä ratsastaja. Se on nuorempana kisannut EM tasolla koulua, mutta sitten totesi, että se on liian raakaa peliä eikä hevoset nauti siitä, niin lopetti niin totisen harrastamisen. Ja hevonen oli myös hyvä. Pieni ja tosi laihakaulainen kouluhevoseksi, mutta satulan alla kasvaa senttejä. Menee siis vaihdot joka askeleessa, piffit ja paffit ja mitä muuta hyvän kouluhevosen pitää osatakaan.. Tykkäsin erityisesti siitä, että hevonen vaikutti olevan tyytyväinen, ei viuhtonut hännällä, ei purrut kuolainta, suu oli levollinen, kiva oli katsoa. Kun taas sitten ne puolalaiset, joita siinä maneesissa ohimennen katsoin, niin ei näyttänyt yhtä hyvälle, kunnon rollkuria..

Meillä oli tosiaan niin upeat säät viime viikolla, kolme päivää +23.. Sitten sunnuntaina lämpötila tippui sen 20 astetta ja rupes satamaan vettä. Nyt onneksi taas vähän parempaan ollaan menossa. Flunssakin iski, kun noin säitä rumppaa. Keskiviikkona oli bakteriologian käytännön suullinen tentti, meni hyvin ja sitten sen jälkeen on ollut ihan takki tyhjänä ja ollut tosi hankala tarttua kirjoihin uudestaan.. Mutta tänään olen luvannut ryhdistäytyä, pakkohan mun on! Ens viikolla on ruokinnan eka osakoe, se on kyllä niin kuivaa luettavaa, että ennemmin lukisin biokemiaa uudestaan..

Ja meidän luokka vaan tuntuu pienenevän. Niiden kahden lisäksi, jotka ei päässet biokemian kurssia läpi, lopettaa kesällä toinen niistä, jotka ei päässyt biokemian lopputenttiä läpi (kurssi/tentti - kuulostaa kummalliselle, mutta kaksi eri asiaa, kummallinen puolalainen systeemi. Voit päästä kurssin läpi, mutta et tenttiä läpi...). Ja noiden lisäksi vielä kaksi muuta on kiikunkaakun.. Eli odotan kyllä mielenkiinnolla, montako meitä on täällä 1.10.2014..

Nyt, immunologian kimppuun! Mitähän ihmiset teki ennenvanhaan, kun ei ollut Youtubea, mistä ne silloin oppivat? Tai sitten ne oli vaan paljon viisaampia kuin nykyihmiset.. Olen katsellut yhden intialaisen lääkärin immunologian luentoja sieltä, paljon hyödyllisempää, kuin oikeiden luentojen kuunteleminen.. Muistakaa katsoa huomenna se Nekun ohjelma!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti