perjantai 11. huhtikuuta 2014

Kulttuuria

Aivan innostuin fysiologiasta niin kovin, että ihan meinasi unohtua kirjoittaa teille kuulumisia! Kun kerrankin löytyy kunnollinen motivaatio, sitä ei pidä uhmata, kun ei tiedä kauanko se kestää..Käytiin viime lauantaina katsomassa Cirque du Soleil näytös täällä Wroclawissa. Varmaan olette kuulleet tästä maailmalla kiertävästä sirkuksesta? Cirque du Soleil Olin joskus nimen kuullut ja koska Puolan ainoat näytökset oli meillä täällä, niin tilaisuus piti käyttää hyväkseen. Pakko myöntää, että olin hieman epäileväinen, koska tämä sirkus ei käytä eläimiä, vaan se perustuu ihmisiin ja voiko ihmissirkus olla viihdyttävä? Vastaus on - kyllä voi olla. Olin tosi positiivisesti yllättynyt, siellä sai nauraa ja toisaalta katsoa suu auki mihin sitä ihmiskehon saa koulittua, kunhan sitä vain treenaa riittävästi. Tässä on youtubesta mainosfilmi siitä "Dralion" showsta mikä käytin katsomassa Cirque du Soleil - Dralion Sirkuksella on oma orkesteri ja omat laulajat esityksissä eli mitään ei tule playbackinä. Ja se, että siellä sattu pari pientä mokaa esiintyjille, teki niistä vain inhimillisempiä. Aivan huippu juttu, tykkäsin! Jos teille tulee mahdollisuus käydä kattomassa jossainpäin maailmaa, niin käykää ehdottomasti katsomassa!

Toinen mikä mua harmittaa on se, ettei Apassionata käy Puolassa eikä edes Dresdenissä, mikä on tosi kummallista. Se on kyllä huisin hieno hevosshow, jopa sellaiselle, joka ei hevosista ymmärrä yhtään mitään.

Tämä puolalainen kevätsää ei kyllä lakkaa ihmetyttämästä. Tänään oli taas niin kylmä, +9, että piti etsiä toppatakki päälle. Positiivista toki on, että yö- ja päivälämpötila on sama, siinä ei tapahdu muutoksia.. Mutta toisaalta toissapäivänä oli se reilu 20 lämpöä. Varmaan viikonlopulle näyttää +17. Ja keli muuttuu hetkessä. Täytyy olla kaikki varusteet kurapuvusta pipoon repussa. Saa nähdä millon tämä muuttuu oikeaksi kesäksi. Luonto toki tykkää, kun välillä on lämpöä ja välillä vettä. Yhtenä iltana oli ikkuna auki ja joku leikkasi nurmikko ja se leikatun nurmikon tuoksu tuli sisälle, niin olipas kesäinen fiilis!
Haittapuoli noista lämpimistä keleistä on, että ihmisit lähtevät sitten sankoin joukoin liikkumaan ulos. Yhtenä iltana olin kävelyllä joenrannalla. Tännekin on teille laitettu puomeja, jottei autoilla voi liikkua niillä kävelyteillä. Ja puomit sitten pääsee kiertämään yhdeltä laitaa noin 50-100cm kaistaleella. Olin poistunut kävelytieltä ja katselin kuinka siellä tulee toisesta suunnasta pyöräilijä ja toisesta pari hölkkääjää ja näin että he kohtaavat puomilla. Mutta koska kukaan ei halunnut poiketa omasta rytmistään vaan kaikki yrittivät samaan aikaan puomista ohi, senhän arvaa kuinka se päättyi.. POKS pyöräilijä ajoi täysillä päin toista hölkkääjää! Pikkasen sormien raosta katsoin mitä tapahtuu seuraavaksi, niin ei ne edes ruvenneet nyrkkejä heiluttamaan! Muutama kovempiääninen "kurva" kuului, mutta se siinä. Eikä onneksi kukaan ainakaan siinä näyttänyt loukkaantuneelle. Eli kannattaa antaa tietä..

Mutta tuo hullu liikennekulttuuri kyllä näkyy esim. suojatiekäytöksenä. Ei tosiaankaan voi olettaa, että jos on astumassa suojatielle, niin autot antaisivat tietä. Ne yleensä ajavat niin kovaa, ettei siinä vauhdissa ennätä jarrutella. Varma konsti päästä hengestään on se, että kun suojatien eteen joku itse asiassa pysähtyy ja rinnakkaiselle kaistalle tulee auto, niin se ei kyllä varmasti pysähdy myös suojatien eteen. Koskaan ei uskalla ohittaa ekaa autoa ilman, että varmistaa tuleeko muista autoja. Vaikka Suomessakaan suojatie ei ole 100% suoja, niin on se turvallisempi kuin täällä..

Kun tuolla ulkona liikkuu ja näkee kuinka ruoho kasvaa, miettii vain kuinka omat hevoset nauttisivat kun saisivat upottaa turpansa tuonne! Ja kovasti tekisi mieli nyhtää tuota ruohoa, mutta kelle sitä syöttäisi :( Mutta eiköhän se kohta ole kesä Suomessakin! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti