perjantai 11. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, vanhat kujeet

Olipas järkytys käydä siellä Suomessa, kun oli niin valtavan kylmä! Ensimmäisenä päivänä -28'c, siinä meinasi hieman varpaat ja sormet jäätyä pihatossa hampaita raspatessa.. Mutta onneksi omistajat kiikuttivat kuumaa vettä, jotta sain uittaa sormia siellä lämpimäksi. Ja siitähän se sitten vähän kerrassaan lämpeni sääkin. Toki laitoin tilaukseen tälläiset lämmitettävät turvakengät Sievin jalkineelta Sievi Alaska Thermo seuraavaa Suomen reissua varten. Mun isällä on ollut nuo jo pari vuotta eikä se muita suostu enää käyttämään.

Oli myös mukava nähdä omia hevosia, ne on kyllä niin mukavia. Harmi kun aina on vaan niin vähän aikaa niiden kanssa olla ja touhuta, kun aikataulun kanssa mennään. Mun shettiksen tallilla on ilmeisesti hieman vahva heinä, koska sen häntä oli yksi kova kakkakökkänä ja takajalat ja takamus oli myös ihan sonnassa. Muuten ei tullut puhdasta kun pesemällä, mutta eihän sitä pyllystä märkää ponia sitten voinut pakkaseen laittaa. Mietin hetken, että mitäs nyt ja sitten keksin, että minä voin föönätä sen kuivaksi! Vaan onko kukaan koskaan kokeillut föönätä talvikarvassa olevaa shettistä kuivaksi?? On melko pitkä projekti! Häntä kuivui ihan hyvin, mutta turkissa meni aikaa. Ja kyllähän ne siellä tallilla katsoivat suu auki, että mitä ihmettä tuo tekee, kun ponin pyllyn takana istuu ja föönillä puhaltaa! Vaan on se upealuontoinen pikkutamma, hieman se aluksi kuumaa ilmaa ihmetteli, mutta hyvin pian rupesi lepuuttamaan takastaan. Jos joku lukijoista kaipaa hyvää shettistamma ylläpitoon, niin siitä voisi saada loppukoulun ajaksi, ainakin jos sen maha ei rupea tuolla nykyisessä paikassa rauhoittumaan. 7v, 3.30 vauhtia hölköttää raveissa, viime kesän shettis sm-kisoissa esteissä ekan kierroksen jälkeen toisena, mutta toisella kiekalla tuli väsy ja yksi este tippui, koulussakin puolen välin paremmalla puolen ja näyttelyissä kakkoskone.

Lento Suomeen ei mennyt ihan putkeen, täällä Wroclawissa lähtöselvitysvirkailija teki virheen, eikä selvittänyt laukkua suoraan Joensuuhun, vaikka kaikki oli samalla lipulla, ei kuulemma voinut.. No koska lento Varsovaan oli tunnin myöhässä, Finnair lähti Varsovasta ilman minua. Vaan LOT sitten osti minulle uudet lennot heidän koneeseen. Mutta Joensuun lento oli lähtenyt Helsingistä, kun sinne pääsin, niin sitten piti lentää Kuopioon.. Ihmeelllistä kyllä, pois lähtiessä laukun pystyi selvittämään Joensuusta Wroclawiin.. Takaisin lensin Finnairilla, mutta oli kyllä viimeinen kerta. LOT tarjoaa Varsovan ja Helsingin välillä patongon, suklaapatukan, kahvia/teetä, mehuja, limppareita ja viiniä. Ja Finnair; kahvia, teetä ja appelsiinimehua. Konekin on LOTilla parempi. Jopa Wroclawin ja Varsovan välisellä 35min lennolla saa suolakekseja/suklaapatukan ja virvoitusjuomia, vaikka niitä ei oikeen edes ennätä sillä välin nauttia.. Mutta ehkä kaikkein hauskin tapahtuma oli täällä Wroclawin turvatarkastuksessa lähtiessä, kun mulla oli vaihtoraspienteriä ja otsalamput matkassa käsitavaroissa. Ensin näki ne mun raspinterät, niitä tutkailivat ja selitin, että olen hevoshammaslääkäri, ne on raspinteriä. Se oli ok. No sitten ne villasukkien sisässä olevat otsalamput. Niitä ne pyöritteli kädessään ja ihmettelivät kaikkia johtoja niissä. Kerroin niiden olevan otsalamppuja. Mutta sitten, "Miksi ne on näin likaisia ja verisiä?!" Koska ne on ollut hevosen suussa, idiootit!! :) Vaan lopulta pääsin läpi kaikkine tavaroineni.. Varsovassa levitin kaikki ne hyvin näkyville turvatarkastuksessa..

Mutta olipa ihana tulla tänne takaisin, kun ei lumesta ja talvesta tietoakaan. Tänään hieman ripsi lunta ja asteen on pakkasella ja näyttää muutamalle päivälle pakkasta, joten liukasta riittää. Uimahallissa on huomannut, että kaikki on tehneet uuden vuoden lupauksen aloittaa kuntoilun, kun se ei ole ikinä ollut niin täynnä kuin tällä viikolla. Saa nähdä kuinka kauan villitys kestää..

Ensi viikolla alkaisi tenttikausi sitten, kolme tenttiä joka viikko seuraavan kolmen viikon ajan. Ensi viikolla myös sitten infoan seuraavan Suomen reissun aikatauluista, joka kohdistuu Pohjois-Suomeen ja on hyvin suurella todennäköisyydellä viimeinen reissu Suomessa ennen kesää. Pahoittelen tästä, mutta keväällä ei ole mitään vapaita tiedossa. Ensi viikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti