keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Onnenpäivä

Tänään oli kaikkien aikojen paras päivä! Ei, en voittanut lotossa, vaikka sitäkin pelattiin viime viikolla kovin, vaan tänään tuli fysiikan tentin tulokset, jotka kertoivat minun päässeen siitä läpi! En koskaan ole joutunut jännittämään menikö joku tentti läpi, mutta tämä kurssi on sellainen, että viime vuonna 2 pääsi läpi, edellisvuonna ei kukaan, joten jännitystä oli ilmassa. Mutta sitten opettaja laittoi tulokset ja sain 3,5! Aivan mahtavaa! Nyt enää viikon päästä maanantaina yksi kemian tentti ja sitten on kaikki tehty tältä lukukaudelta. Tulokset oli oikein hyviä. Mutta muutama ihmetyksenaihe on täältä taas löytynyt. Ensinnäkin, se vihreä kirjanen, indeks, täytyi itse täyttää, siis kirjottaa sinne kaikki kurssit, opettajat, ECTS-pisteet ja sitten mennä sen kirjasen kanssa jokaisen opettajan tykö ja opettaja antoi sinne numerot. Sen lisäksi mukana kulkee joku erillinen paperi "achievment card" tai vastaava, jossa on samat asiat ja jonne opettaja myös merkkaa numerot. Ajatelkaa sellaisiakin opettajia, joilla on 300 oppilasta/kurssi ja ne jokainen käy hänen tykönä, millainen ylimääräinen työmäärä se on! Seuraava kummallisuus oli, että arvosana annetaan myös kesken olevista kursseista. Vaan kaikkein erikoisin juttu on, että tenttikaudella oleviin lopputentteihin pitää pukeutua kauniisti eli mekko tai puku päälle! Meille ei kukaan kertonut, olin toki huhuja kuullut, mutta en yhtään muistanut koko juttua, niin kun maanantaina mentiin fyssaa tenttimään, puolalaiset olivat niin kauniina, me ihan normaalit vaatteet päällä. Ja jos et ole pukeutunut riittävän hyvin, sulta voidaan evätä tenttioikeus. Viime vuonna anatomian lopputentiin pari tyttöä tästä englanninkielisestä ryhmästä oli mennyt piikkikorot jalassa ja minihame päällä, ja nyt oli kuitenkin kyseessä osaksi myös käytännön kokeesta ;) Hassu maa, hassut tavat..

Meille tuli lopultakin kevät. Tänään oli 11 lämmintä, aurinko paistoi ja tuli ihan kuuma ulkona! Lunta on vielä rippeet, mutta eiköhän ne sula muutamassa päivässä pois. En tiedä millainen shokki on tulla ensi viikolla Suomeen. Toivon niin kovasti, että siellä ei olisi ihan hirveät paukkupakkaset! Se meidän brasilialainen luokkakaveri on menossa lomalle Norjaan, joten hälle voi olla suuri järkytys myös :) Toki siellä ei ole niin kylmä ja lumista kun Suomessa, mutta kuitenkin enemmän talvea kuin täällä. Kutsuin hänet myös Suomeen joku talvi joulupukkia tervehtimään Rovaniemen Joulumaahan, mikä muuten on minusta kyllä Suomen paras turistikohde! Joka kerta Rovaniemellä täytyy käydä sitä tunnelmaa haistelemassa. Tällä reissulla ei vaan taida olla aikaa..

Meillä tosiaan vaihtuu nyt lukukausi ja yksi norjalaisista lopettaa silloin. Pari pinnistelee ainakin kesään asti ja todennäköisesti lopettaa sitten. He saavat jokaisesti yliopistolukukaudesta yhden pisteen pääsykokeita varten, joten heidän on sitten paremmat mahdollisuudet päästä Osloon,  norjalainen yliopistohaku on kyllä todella kummallinen..

Ja huomasihan jokainen iltapäivälehdestä tämän linkin Jotain suloista Minusta aivan upean ihania kuvia! Tuolla olisi varmaan upea käydä. Eilen löysin sattumalta myös yhden sivuston, joka tarjoaa eläinlääkäreille ja -opiskelijoille hyväntekeväisyyskohteita maailmalla ja siellä oli kyllä niin hienon oloisia paikkoja, että varmasti sitten kolmannen vuoden jälkeen, kun saadaan jo koskea eläviin eläimiin, tulee käytyä jollain sellaisella reissulla. Nyt pitää vielä vain haaveilla niistä..

Mutta 20 aminohappoa eivät valitettavasti mene itsestään pääkoppaan, joten nyt on jatkettava pinnistelyä. Oikein mukavaa kevään odotusta ja nähdään ensi viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti