torstai 30. maaliskuuta 2017

Leikkaus

Ensin kisu nauttii ihanasti koirille/kissoille/lehmille/hevosille tuoksuvista kengistä
Ja sitten minä otin siltä pallit pois! 
 Nyt kisu on siis kastroitu professorin avustuksella. Hinta oli niin halpa, ettei siihen hintaan kuulunut hanskoja ;) Ei vaine, kyllä me 5min käsiä pestiin eli hygieenistä touhua se oli, jostain syystä proffa ei halunnut hanskoja. Ja mikäpä minä olen professorin kanssa väittelemään.. Kisu on myös nyt EU-kansalainen, tai pikemminkin Puolan kansalainen :) Rokotettu, madotettu, kastroitu - valmiina muuttamaan Suomeen!


Meillä on kevät tullut ryminällä. En ymmärrä mitä ihmiset valittaa kellon siirtämisestä, minusta on ihanaa, kun illalla on pitempään valoisaa! Aamulla 6.00 jo näkee ja 19.30 alkaa hämärtyä. Kerrassaan loistavaa!


Varma lämpimän päivän merkki - puolalaiset jonottaa  jäätelöä!

Eka ruohonleikkuukin 29.3

Tämä on jo parin viikon takaa, nyt on kaikissa puissa kiirenkorvat, osassa isommat, osassa pienemmät

Tänään oli noussut ensimmäiset voikukat tuonne leikatulle nurmikolle, nämä kukat on parin viikon takaaVähän pienempiä potilaita välillä - en tiennytkään että marsut on näin kivoja! 

Hammaspotilaana tällä kertaa koira
Ihan rehellisesti, en tiennyt, että meidän yliopistolla on myös CT. Tiesin, että MRI löytyy toki neurologian takia, mutta CT tuli hieman yllätyksenä. Ehkä pitäisi käyttää kisu siellä ennen Suomeen tuloa, en kyllä tiedä mitä siitä etsitään :)

Muistatteko sen kaviokuumepotilaan? Leikkaus sujui hyvin, haava parani hienosti, mutta hevonen jouduttiin valitettavasti lopettamaan viikon päästä leikkauksesta. Kuvassa näkyy syy sille.


Konferenssissa tuli myös käytyä Saksassa silloin muutama viikko sitten. Oli kyllä aivan yhtä hyvä kuin ennenkin! Tapasin paljon uusia ja vanhoja tuttuja, mm. mun edelliskesän pomon kuin myös tulevan kesän pomon. Mutta tulevasta kesästä myöhemmin tarkennusta! Ostin uuden otsalampun, muutamia pikkutarvikkeita, uuden tuolin ja italialaisen käsintehdyn mittausvälineen etuhampaille, jonka tosin omistin noin 15min ennen kuin mun kirurgian opettaja yliopistolta halusi ostaa sen multa :) Mutta koska en siis vielä kesällä omaa rauhoitusoikeuksia, en sitä uutta vempainta olisi voinut käyttää, lupasin myydä sen ja tilasin uuden itselle sitten ensi vuodelle.. Ensi vuonna on myös aika ostaa endoskooppi, että saadaan tutkittua suuta paremmin ja teillekin avautuu sieltä näkymä sen avulla. Kunhan saadaan ensin ne rauhoitusoikeudet..

Nyt täytyy lähteä katsomaan onko potilas vielä elossa. Aika väsynyt se vieläkin on, vaikka rauhoituksesta on jo 6h. Palataan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti