sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Kevään tuntua

Ei hassumpi keli näin maaliskuun alkuun :) Maanantaina oli keskustassa jopa 18! Mutta ei se kesä tai kevätkään vielä varmasti pysyvästi tule, vaan ihan mukava, että välillä ei tarvitse palella.

Meille tuli mielenkiintoinen potilas yliopistolle. 16v ruuna, jolla ollut viimeiset 7v kaviokuume. Olen joskus maininnut teille, että Puolassa ei hevosia lopeteta ihan helpolla ja sen takia meillä on mahdollisuus nähdä aika hurjiakin tapauksia. Kuten esim tämä nimenomainen hevonen. Tämän hevosen tarina on tosiaan, että sen edellisellä omistajalla ei ollut riittävästi rahaa hoitaa hevosta ihan ehkä kuten olisi pitänyt, siis tuon kaviokuumeen osalta. Ja nyt hevosen osti eräs yhdistys, joka ostaa tällaisia huonokuntoisia hevosia ja yrittää parantaa niitä. Yhdistyksellä ei ole rahasta kiinni ja he halusivat yrittää korjata tämänkin hevosen. Hevonen tuli meille siis "digital palmar neurectomy" operaatioon eli siellä katkaistiin hermot, joita pitkin kipu etujaloista säteili. En tiedä onko ko. operaatio Suomessa sallittu, ehkä joku tietää? Mutta laitan kuvan viikolla, kunhan keskiviikkona näen hevosen taas. Kirurgit olivat tyytyväisiä operaation kulkuun ja ainakin silloin heti olivat luottavaisin mielin. 
Operaatiossa

Heräämössä - seisoohan se suorempana kuin aloitettaessa

Tämä viimeinen vuosi on täynnä valinnaisia kursseja ja klinikkaharjoitteluita. Yksi valinnainen kurssi minkä otin, on eksoottiset eläimet. Aloitettiin ekalla kerralla marsuilla! En tiedä onko ne kovin eksoottisia, mutta ihan mukava ennen kuin mennään lintuihin ja matelijoihin!


Marsun alaleuka - huomaa miten hampaat on kallellaan sisälle päin. Noiden ekojen poskihampaiden ei kuuluisi olla noin korkeat, nuo olivat syynä miksi ko. marsu kuoli. Mutta mielenkiintoinen tuo kallistus!
Sisätautien harjoittelussa viikolla oli myös mielenkiintoisia potilaita - kissa, jolla oli korvakäytävässä kasvain ja useampi neurologinen potilas. Meillä on loistava neurologi Dr. Wrzosek, jolle tulee potilaita ympäri lähimaita ja sen takia paljon kiinnostavia neurologisia potilaita. Ja ensi viikolla varataan aika kisun kastrointiin! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti