tiistai 6. syyskuuta 2016

Uusia hevosrotuja

Heippa ja pahoittelut, että edellisestä postauksesta on kulunut hieman aikaa. Viime viikko oli aivan hullun myllyä ja aikaa ei meinannut riittää mihinkään!

Arkipäivät oli jälleen pieneläinklinikalla. Olikin paljon kiinnostavia tapauksia, mm. koira, joka söi sukan, joka sitten pysähtyi ohutsuoleen ja parin vuorokauden oksentelun jälkeen koira tuli tutkimuksiin, jonka perusteella aukaistiin vatsaontelo ja suoli ja kaivettiin sukka pois. Opin myös kastroimaan kollikissan, harjoittelen välittömästi mummolassani, kunhan saan ne kauan kaivatut rauhoitusoikeudet! Meillä kävi myös pari spesialistia; kardiologi tutkimassa yhden koiran ja ortopedi (alkujaan Unkarista) tekemässä yhden TPLO-toimenpiteen. Pakko myöntää, että se TPLO oli kyllä vaikuttava toimitus. Minä oletin, että se olisi kestänyt useamman tunnin, mutta koko projekti oli ehkä noin tunnin mittainen. Kaipa kun on erikoistunut ja tehnyt jonkun asian  muutaman tuhat kertaa, sen osaa unissaan. Minä tykkäsin tämän kirurgin bisnesideasta. Hänellä ei ollut omaa klinikkaa laisinkaan, vaan kaikki toimenpiteet tehdään ns. lähetteinä muissa lähialueen sairaaloissa. Hän toi mukanaan kaksi hoitajaa, kaikki työkalut ja tarvikkeet. Eli sisään, toimenpide, ulos.
Mutta surkuhan se oli perjantaina, kun piti hyvästellä työkaverit klinikalla. Vein sinne Pandan lakupussin, minkä löysin kaupasta ja pitää sitten joulun lähestyessä muistaa heitä vielä jotenkin.

Viikonloppuna tehtiin taas hampaita. Oli erittäin mielenkiintoisia tapauksia suiden osalta, mutta myös minulle aivan uusia rotuja, joita tavattiin. Ja myös Kalifornian ensimmäiset, ihan oikeat tallit nähtiin. Laitan tänne netistä kuvia roduista, joita tavattiin. Linkkien takaa löytyy suomenkieliset selitykset roduista, jos teitä kiinnostaa tarkemmin lukea

Saddlebred (kuva http://img.equinenow.com/slir/w600/equine/data/photos/829520_3.jpg%3F1413148796)
Toisella tallilla, jolla oltiin, tarjottiin tunteja näillä Saddlebredeillä ja Morganeilla ja minusta oli tosi upean näköistä miten niillä pienillä tytöilläkin oli aivan tikkusuora selkä, kun ne ratsasti noilla hevosilla. Niillä voisi kuvitella olevan erinomainen ryhti normaalissakin elämässä! Talon tytär oli erittäin menestynyt kilparatsastaja näiden kahden rodun kanssa
Morgan horse (kuva http://www.theequinest.com/images/morgan-horse-4.jpg)
Yksi Amerikan ensimmäisiä hevosrotuja
Rocky Mountain horse/spotted saddle horse (kuva http://www.equitrekking.com/images/uploads/Elton%20John.jpg)
Kun niille on haettu tuota täydellistä hopeamustaa väritystä, niille tuli myös paljon ongelmia, erityisesti silmät, lonkat ja kintereet tutkitaan jokaiselta tämän rodun edustajalta ennen ostamista
Tennessee Walking Horse (kuva http://attherisingstar.com/wp-content/uploads/2012/10/walk-time-charlie-stud.jpg)
Tämä rotuhan on tunnettu erikoisaskellajeistaan nelitahtikäynti ja juoksukäynti


Mielenkiintoisia rotuja, joista yhtään ei taida olla Suomessa saatavilla? Tänään maanantaina Amerikassa juhlitaan labour dayta, joka taitaa vastata aikalailla meidän vappua. Eli meilläkin oli vapaata, kun muillakin työntekijöillä oli vapaata. Loppuviikko tehdään töitä kaupungissa jossa on ihmis:hevossuhdeluku 1:3 eli jokaista ihmistä kohden on kolme hevosta. Se vaikuttaa mielenkiintoiselle paikalle, mm. kauppojen edessä on puomit, joihin hevosen voi laittaa parkkiin kaupoilla käynnin ajaksi. Mutta tästä lisää viikonloppuna tai ensi viikolla!

Ps. Kuulin, että Teemu Selänne asuu naapurissa! ;) Täytyy pitää silmät auki, kun täällä liikkuu, kiva olisi käydä Teemulla kahvittelemassa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti