keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Horsetown USA - Norco

Nyt on tutustuttu Amerikan hevoskaupunkiin, Norcoon (North Corona)! Kuten kuvista näätte, Norco on ylpeä tittelistään! 

Norco on noin 25 000 asukkaan kaupunki, noin 75km LA:sta itään ja jossa on ihmis:hevossuhdeluku 1:3 eli hevosia on noin 75 000. Sivuhuomautuksena, koko Suomessa on 75 000 hevosta. Kun motarilta noustiin ylös ramppiin ja avasin ikkunan valokuvaa varten, hyvin vahva hevosten tuoksu pöllähti sisään.

Tämä kuva motarilta - katso tarkasti keltaista muuria

Jalkakäytävät hiekalla jotta on hyvä ratsastaa


Tällä kertaa hieman pienempiä esteitä :) 

Norcossa on toistakymmentä hevostarvikeliikettä, 3 eläinlääkäriasemaa, trailerikauppa, heinäkauppa ja toki muita palveluita. Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin, kauppojen ja saluunoiden edessä on puomi, johon voi hevosen sitoa tai joissain oli ihan pieni aitaus, johon hevosen pystyi laskemaan. Voin kyllä suositella pistäytymään, jos on vuokra-autolla liikkellä LA:n ympäristössä. Varmasti hieman erikoisempi kohde hevosturistille!

Meillä oli jälleen myös mielenkiintoisia potilaita ja rotuja laitettavana Norcossa, mm. ahaltek ja erittäin hienoja friisejä. Tämäkin ahaltek oli Venäjältä tuotu eli melkein naapureita oltiin. Viimeisenä päivänä tallilla oli myös kisat, ehkä meidän seurakisoja vastaavat pikkukisat. Mielenkiintoinen ero oli, että täällä yhtenä päivänä luokkia oli reilu 30! Ja muistatteko, kuinka niiden isojen kisojen jälkeen mainitsin kuolaimista, että oli hackamorea ja muita hyvin peruskuolaimen oloisia kuolaimia. Kun taas näissä pikkukisoissa ehdottomasti yleisin kuolain oli pelham. Ne peruskuolaimet pystyi laskemaan yhden käden sormilla. Eikä lapset millään poneilla menneet vaan kaikilla oli joku 160cm+ hevonen alla. 

Viime viikko olikin viimeinen työviikko ja tämä viimeinen Kalifornian viikko on pyhitetty lomailulle. 

Lopultakin The Cheesecake Factory, namia!

Useampi juustokakku, mistä valita

Newport Beach - missä rikkaat ja kuuluisat asuvat. Ferraria, Maseratia, Bentleyta, valtavia veneitä takapihalla
Hieman pienempi lossi :)

Grilled cheese and tomato soup - hyvin amerikkalaista

Jos joskus Kaliforniaan tulee maanjäristys, siis isompi, paljon tulee myös  kuolonuhreja

Victoria's secret

Halloween on puolentoista kuukauden päästä ja kauppoihin on raivattu omat osansa halloween karkeille! 
Yritin sitten ennakkotilata uuden iPhonen, mutta eipä sen ostaminen olekaan ihan simppeli juttu tässä maassa. Täällä et voi vaan mennä kauppaan, ei nettikauppaan tai kivijalkakauppaan, rahanipun kanssa ja sanoa, että yksi iPhone 7, kiitos. Täällä se on pelkästään kytkykauppaa. Jos sinulla ei ole sopimusta jonkun neljän operaattorin kanssa, myöskään puhelinta et saa. Ja prepaid liittymä ei kelpaa vaan pitää olla kuukausimaksullinen soppari. Ihme hommaa, ettei Applelle raha kelpaa tässä maassa! Hinta olisi täällä ollut halvimmallakin mallilla sen 200€ vähemmän kuin Suomessa, niin houkutteleva kauppa olisi ollut. Mutta ei niin ei, pitäköön Apple puhelimensa ja minä pidän rahani. 

Unohdin mainita teille yhden asian sieltä mun pieneläinviikoilta. Kaliforniahan on hyvin ulkonäkökeskeinen paikka, kuten varmaan arvata voitte. Mutta sama pätee myös koiriin ja kissoihin täällä. Valtaosalta koirilta on typistetty tai leikattu kokonaan häntä pois. Koirien korvia myös "leikataan", että ne pysyy pystyssä, esim. bokserithan on normaalisti luppia, mutta ne voidaan operoida pystyyn. Koirille tehdään "debarking" operaatioita, eli operoidaan ne niin, ettei ne voi haukkua. Kissoilta poistetaan kynnet, ettei ne pysty raapimaan (ja kynsihän on periaatteessa tuo alimmainen sormien/varpaiden luu). Koirien turkkeja värjätään, siis esim häntä ja otsatukka punaiseksi. Toki nämä toimenpiteet ei ole sallittuja joka paikassa, esimerkiksi vaikkapa LA:ssa et voi poistaa kissan kynsiä, mutta jos menet rajan yli naapurikaupunkiin Santa Monicaan, se onnistuu (tämä siis esimerkkinä, onko nämä toimenpiteet sallittuja/ei-sallittuja juuri näissä kaupungeissa, en ole 100% varma). 

Toivottavasti loppuviikon olisi suotuisampi sää, tänään oli koko päivän pilvistä ja 17'c!!!!! lämmintä!! Mikä se tuollainen Kalifornian lomasää oikein on?! Minun piti mennä surffaustunnille tänään, mutta ketä kiinnostaa mennä pakkasessa mereen? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti