keskiviikko 17. elokuuta 2016

Disneyland

Miten liikutat ohjatusti neljä ratsuhevosta? Tähänkin sain vastauksen tänä aamuna polo-kentällä. Hyppäät yhden hevosen selkään ja otat kolme käsihevoseksi. Ja sitten vain pohkeita! Helpoin oli ottaa kuva tuosta kävelevästä nelikosta mutta toinen nelikko meni laukalla ympäri kenttää! Jos joku kokeilee siellä kotimaassa ja selviää kolhuitta, saa ilmoittautua! :) Haluaisin ottaa teille kuvia polopelistä, mutta ottelut on aina silloin kun me ei olla paikan päällä. Teen parhaani, että tekin pääsette polotunnelmiin! Muistatte varmaan, kuinka kerroin joku aika sitten, että täällä on melkoisen hulppeita taloja naapurustossa. Katselin netistä myynti-ilmoja ja totesin, että se lauantain lottomiljoona ei riitä mihinkään, mun täytyy siirtyä euroloton pariin.. Täältä voi käydä katsomassa mitä Kaliforniasta saa miljoonalla tai kahdella, tai vaikka kymmenellä, ja verrata sitä Suomeen..

Rankka työ vaatii rankat huvit - viikonloppu käyty hurvittelemassa LA:ssa ja Disneylandissa, Anaheimissa. Teemu Selännettä ei näkynyt Anaheimissa, iltapäivälehtien mukaan hän oli Suomessa, harmi!

Ekana kohteena oli Outlet center LA:n esikaupunkialueella. Citadel outlets tarkemmin ottaen. Jos joku matkustaa LA:iin, niin suosittelen ottamaan tyhjän matkalaukun mukaan ja täyttämään sen tuolla.. Hinnat oli naurettavat, kerrankin jotain halpaa tässä maassa! Minä en mikään shoppailija ole, mutta päivän (ja rahat) sain kulumaan hyvin!

Olin liikenteessä ihan oikealla turistibussilla, jossa kuski viihdytti meitä tarinoilla. Tässä kuvassa on 5 kerroksinen liittymä. Liittymästä mentiin tielle, jolla ei kuulemma kannatta tööttiä painaa, jos henkikulta on kallis. Muutama päivä aiemmin oli lehdessä lukenut kuinka rouva oli pessyt tuulilasiaan pissapojan avulla ja siitähän aina ruiskuaa vettä takana olevan päälle, jos liian lähellä on. Takana olleen auton kuski hermostui tästä, otti pyssyn esiin ja ampui rouvan renkaat. Eli mieti kaksi kertaa autonvuokrausta Yhdysvalloissa :)


Tämän kuvan takia halusin käymään uudestaan LA:ssa! Tämä on otettu Hollywoodin sydämestä, turistibussi ei vienyt meitä sinne Mulholland Drivelle, josta kai saa sen parhaimman kuvan tuosta kyltistä. Mutta kuva kun kuva!


Jos tiiraat kunnolla, tuolla kaaren sisällä näkyy uudemman kerran Hollywood kyltti

Tiesitkö, että Walk of Famella on 5 eri kategoriaa noissa tähdissä; radio, näytteleminen, TV, leffat ja musiikki. Tähtiä on noin 2500, kaikki niistä ei ole täynnä. Tähdet sijaitsee Hollywood bulevardilla ja yhdellä siitä poikkeavalla sivukadulla, jolle monet musiikkialan ihmiset haluaa tähtensä, koska se sivukatu vie jollekin levytysstudiolle. Kaikki tähdet ei kuulu oikeille ihmisille, vaan siellä on tähti myös vaikkapa Mikki Hiirelle, Lumikille ja Aku Ankalle. Jotta saat tähden tuonne Walk of Famelle, sinun täytyy täyttää tiettyjä kriteereitä, mutta myös suostua itse nimitykseen, ilman julkkiksen suostumusta tähteä ei kadulle tule. Mm. Julia Robertsin tai Clint Eastwoodin tähteä ei löydy Walk of Famelta, liekkö se 30 000dollarin "nimitysmaksu" heille liikaa vai onko heillä joku muu syy, en tiedä! :)
Lisää tähtiä ihasteltu. 

Minäkin suostuin valokuvattavaksi :) Fox studios

Jälleen Santa Monican ranta 

Jos käyt LA:ssa, käy syömässä Bubba Gump ravintolassa. Aivan mahtavia äyriäisiä, nam! Bubba Gump ja Forrest Gump -elokuva liittyvät olennaisella osalla toisiinsa, Wikipediasta lisätietoa!

Sitten päivä Disneylandissa. Kalifornian Disneyland on se ensimmäinen, oikea Disneyn huvipuisto ja sijaitsee Anaheimissa, noin 50km LA:sta etelään. Itse asiassa Anaheimissa on kaksi Disneyn puistoa, Disneyland ja aivan sen kyljessä sijaitseva California Adventure park. Minä päätin käydä Disneylandissa. Useimmat ihmiset, jotka tulevat tänne, ottavat kolmen päivän lipun, jolla sitten voi käydä molemmissa puistoissa. Ennen kuin  rupeatte suunnittelemaan seuraavaa perhelomaa Disneylandiin, niin kerron teille pääsymaksun. 105 dollaria. Kyllä, aivan oikein luettu. Alle 10v pääsee noin kympin halvemmalla. Tuolla pääsymaksulla on kaikki huvipuiston huvitukset käytössä, eli ei ole mahdollista ostaa ns. sisäänpääsyä ja sitten ranneketta laitteisiin, kuten Suomessa, vaan jos haluat sisään ja vaikka et käy missään laitteessa, maksat sen saman kuin muutkin.

Koska minä en ole mikään suuri huvipuistokieputtimien ystävä, olin hieman epäileväinen, 105 dollaria. Mutta koska olin Anaheimissa ja kai Disneyland on yksi niistä "kerran elämässä" -jutuista, niin päätin sitten kuitenkin mennä sisään. Ja onneksi menin! Kävin laitteissakin ajelemassa ja vaikka, kuten todettua, en ole mikään innokas ajelija, niin nuo laitteet oli tosi kivoja, koska ne on muotoiltu eri teemojen ympärille, vaikkapa Pirates of Caribbean, Pinokkio, Nalle Pooh, Finding Nemo yms yms yms. Ja nythän sinne rakennetaan uutta Star wars osastoa, jos joku on siitä innostunut. Siellä oli niin paljon katsottavaa ja nähtävää. Yksi ihanimpia paikkoja oli kampaamo, jossa pienistä tytöistä tehtiin prinsessoja. Heille laitettiin prinsessamekko päälle, laitettiin hiukset prinsessatyyliin, he saivat tiaran päähän ja taikasauvan käteen. Oli ihana nähdä se ilo niiden pienten tyttöjen silmissä!

Päivä ei kyllä ole riittävä aika Disneylandiin. Se on auki 9-00.00, ja minä olin siellä 9-21.00, sitten vain tuli niin suuri väsy, etten jaksanut enää. Kuvittelisin, ettei pienten lasten kanssa ole mitään mahdollisuutta noinkaan pitkään siellä yhtä soittoa olla. Mutta voin siis ehdottomasti suositella käymistä, Pariisissahan on myös Disneyland, hieman lähempänä Suomea ajatelle, en tiedä onko yhtä kallis ja hieno kuin tämä Kalifornian Disneyland, mutta varmasti pienen tytön ja pojan saisi hyvin onnelliseksi, jos reissuun lähtee!

60v synttärit DisneylandillaVähän kalliimpi tuliainen

Walt Disney oli suuri Abraham Lincoln fani ja Disneylandissa onkin ihan näyttely omistettuna Lincolnille. Tässä oli täydellinen kopio Valkoisesta talosta
Prinsessa Ruususen linna

Tarzanin talo

New Orleansin "kaupunginosa"
Kissa Pinokkio leffasta

Hessu Hopon koti


Kolme kertaa päivässä on paraati - yhdesti valoisan aikaa, kahdesti pimeällä. Hieno!!


Kävin myös sukellusveneessä, etsimässä Nemoa

Star Wars "kaupunginosasta"

Se Disneylandista. Anaheimissa oli myös aika vaikuttava kirkko. Esim Kölnin tuomiokirkko on myös aika upea, mutta koskaan ennen en ole peililasista tehtyä kirkkoa nähnyt!


Luin yhtenä päivänä iltasanomia ja silmään pisti oheinen Verkkokauppa.comin mainos. Voi olla, että olen väärässä, mutta minusta lego-paketti, joka maksaa 122,90€ ei todellakaan ole halpa! 

Tulevana viikonloppuna on suunnitelmissa mennä estekilpailuihin, toivottavasti suuunnitelma toteutuu, sillä se olisi varmaan aika hieno ihan paikkana - 7 ulkokenttää, 40 000 dollarin pääluokka (kansalliset kisat) yms yms.. Laitan kuvia ja raporttia, jos mennään käymään siellä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti