sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Pikaisesti vain

Kun mietit eläinlääkäriä ja eläinlääkärin työtä, mitä sulle tulee mieleen? Kissojen ja koirien sairauksien parantaminen? Välillä myös hevosia ja lehmiä? Mutta aika harva tulee ajatelleeksi mitä kaikkea muutakin eläinlääkärit tekee. Itsellekin tulee usein ahaa-elämyksiä, että tuohonkinko tarvitaan eläinlääkärin koulutus. Jokainen tietää, että Suomessakin turkistarhaus on iso ala, en tiedä kyllä tarhataanko Suomessa muita kuin minkkejä ja kettuja. Mutta täällä Puolassa on mm. pupuja siinä tarkoituksessa. Ja se on eläinlääkärin työ, ainakin täällä, pitää huoli, että niiden pupujen suku jatkuu, eli kerätä poikapupuilta siemenet talteen ja sitten keinosiementää tyttöpuput. En minä ollut sellaista tullut ajatelleeksi. Ja tuota siementen keruuta me sitten harjoiteltiin tällä viikolla. Tokihan me kaikki tiedetään hevosten ja lehmien keinosiemennyksestä, mutta että puputkin!

Tässä kuitenkin hieman normaalimpi potilas :) 

Me jatkettiin nepalilaisten ruokien testailua. Nyt oli vuorossa momot. Eli tuollainen vehnäjauhokuori ja sisälle sitten mitä haluaa ja keitetään vedessä kypsäksi. Nepalissa on ihan momojen "rypytys"kilpailuja! Kuten näette, minun momot ei ole ihan älyttömän kauniita :) Mutta hyvälle ne maistui kyllä! Ilmeisesti vähän kerrassaan olen ruvennut tottumaan mausteisiin, kun minusta nämä oli ihan normaaleja, sitten Niina ja poikkis tulivat illalliselle ja heidän mielestä niissä oli kovinkin paljon maustetta :) Jälkkäriksi tein unelmakääretortun. Vaan en ole kyllä ihan varma oliko se mun juttu. En siis ollut ennen syönyt unelmatorttua, ajattelin testata, vaan pysytään jossain muissa täytteissä jatkossa. Tosin kinuskikissan pohja oli erinomainen, sen pidän kyllä tallessa!Kesä on kyllä ihanaa aikaa, mutta mikä on sen ärsyttävämpi, kun joka päivä joku ajaa ruohoa tai käyttää moottorisahaa tai jotain muuta häräkettä! Yritä siinä sitten nukkua päikkäreitä, kun joku ikkunan alla jyrisee.. Mutta kyllä vastaleikattu ruoho tuoksuu hyvälle! Yksi parhaita tuoksuja maailmassa. Ja miten Nekku-poni rakastaisi täällä, kun ruoho on niin pitkää ja vihreätä jo nyt!


Mutta muuten kesä on kyllä kaukana. Silloin pääsiäisen jälkeen oli ne muutama hellepäivä ja siitä lähtien on vaan kylmennyt ja kylmennyt. Tänään on 7!!!!!! lämmintä! Toki aurinko paistaa ja on vihreätä joka paikassa mutta onhan se aivan järkyttävän alhainen lämpötila.. Vaan sain minä kuvan loppuviikolla Pohjois-Pohjanmaalta ja siinä oli maa valkeana vasta sataneesta lumesta, eli siihen nähden täällä on ihan hyvät oltavat ;)


Ensi viikonloppuna olisikin sitten Vappu ja meillä pitkä viikonloppu. Katselin lentoja Suomeen vaan en ihan 1500€ halua maksaa vappumunkkien syönnistä.. Joten vietetään vappu täällä, jospa vaikka kävisi jossain reissussa täällä - toki kelistä riippuen.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti