tiistai 26. tammikuuta 2016

Terveisiä Euroopan kulttuuripääkaupunkista 2016

Mukava herätä tammikuisena aamuna vesisateen rummuttaessa ikkunaan! :) Taisi talvi loppua nyt. Reilua 10 astetta lupailee seuraavaksi pariksi viikoksi. Onhan siinä toki vielä helmikuu jäljellä, ehkä se vielä silloin voi jotain talvea kehittää. Vaan nyt on kyllä niin kurja keli, kun hiekkaa on kaduille kylvetty aika runsaasti ja se tulee kengissä sisälle, niin saa joka päivä olla imuroimassa! Tule jo kevät ja aurinko!

Wroclaw kruunattiin vuoden vaihtuessa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi, avajaisia vietettiin reilu viikko takaperin. Jos jotakuta kiinnostaa, niin täältä löytyy loppuhuipennuksesta videokuvaa. Mekin yritettiin osallistua juhlallisuuksiin, mutta oltiin kilometri vikapaikassa, niin jäi sitten osallistumatta :p Olisi ehkä voinut jo ennen lähtöä klikata kartan auki eikä vain olettaa jotakin, mikä ei sitten pitänyt paikkaansa.. Mutta kuulemma ei kamalasti menetetty, valtaosa kommenteista oli negatiivisia. Vaan ehkä järjestäjät ottivat tästä oppia ja nyt on vasta tammikuu, niin varmasti joulukuussa tapahtumat sujuvat sitten jo paljon paremmin! Mutta nyt on siis erinomainen aika tulla vierailemaan Wroclawissa! :) Täältä löytyy nettisivut liittyen tähän kulttuuripääkaupunkiuteen.

Ja tuon lisäksi meillä on parhaillaan menossa käsipalloilun EM-kisat. Norja ja Ruotsi kuulemma ovat kisoissa mukana, Suomi ei ilmeisestikään? En oikein tunne lajia, mutta kuulemma paljon on ollut porukkaa noissakin kisoissa mukana. Enkä kyllä tiedä kuka siellä on voitolla ja kenestä tulee Euroopan mestari! Suomesta puheenolleen, Suomi kuitenkin tulee maaliskuussa pelaamaan jalkapallon harjoitusmaaottelun Puolaa vastaan tänne Wroclawiin! Täytyy ehdottomasti muistaa hankkia lippu sinne! Senhän tietää, että Puola voittaa 5-0, mutta muutamia suomalaisia pelaa täällä Puolan liigaa ja kiva nähdä heidät sitten Suomen paidassa. Viime viikollakohan se oli ihan Suomenkin iltapäivälehdissä, kun Kasper Hämäläinen siirtyi toiseen joukkueeseen täällä, niin fanit sitten päätti muotoilla hänen mersun uuteen uskoon.. Meillä fanikulttuuri on melko eläväistä..

Tänään oli viimeinen koe ja sitten ensi viikolla alkaa lopputentit. Niitä ei ole kuin kahtena päivänä, yhteensä kolme tenttiä, mutta lukemista on sitäkin enemmän. Tartuntataudeissa on ehkä joku 60-70 sairautta ja niistä kysytään kolme lopputentissä. Ja kysymys ei ole tietenkään "afrikkalainen sikarutto" ja siitä kerrottaisiin kaikki, vaan kysymys on "miten afrikkalainen sikarutto siirtyy eläimestä toiseen" eli pieniä yksityiskohtia.. Mutta jospa proffa olisi kiltti ja päästäisi meidät helpolla!

Nyt on pakko alkaa lukemaan noita tartuntatauteja, ne ei valitettavasti mene itsestään tuonne pääkoppaan.. Parin viikon päästä Suomeen, kiireinen pariviikkoinen tulossa! Toivottavasti kaikki tentit menee läpi niin kuin niiden pitääkin mennä ja ei tarvitse muokata hammasaikatauluja ihan uudestaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti