lauantai 9. tammikuuta 2016

Hyvää uutta vuotta 2016!!

Oikein hyvää ja iloista uutta vuotta kaikille! En varmaan kyllä kamalasti valehtele, jos sanon, että valtaosan mielestä vuosi olisi saanut alkaa pikkaisen lämpimimmissä ja lumisimmissa tunnelmissa.. Torstaiaamuna läksin Joensuusta -29, laskeuduin puoliltapäivin Wroclawiin -2 ja luntakin oli enemmän kun läksiessä :)

Wroclaw saapuessa torstaina

Lisää lunta yön aikana

Sama kohta perjantaina klo 15.00, +6 asteisen päivän jälkeen!Suomen reissu oli oikein onnistunut, joitain uusia asiakkaita ja paljon vanhoja hyviä tuttuja! Oli mukava myös tavata pitkästä aikaa muutama eläinlääkärituttu ja vaihtaa kuulumisia. Saksan työharjoittelusta innostuneena tilasin syksyllä paljon uusia työkaluja ja jouluna oli aika ottaa ne matkaan mukaan. Ihan kaikki ei kerenneet vielä tulla eli muutama juttu uupuu vielä kuvasta.

Joitain pääsin jo testaamaan joululomalla, enkä malta odottaa, että pääsen kokeilemaan niitä lisää! 

Sitten pari linkkivinkkiä. Netissä on pyörinyt kuolaintensovitusvideo, jonka toivoisin teistä jokaisen katsovan, jos ette ole jo katsoneet. Ja jakakaa eteenpäin hevoskavereillenne. Tosi hyvää asiaa tuossa videossa ja myös kerran taas vakuutetaan omistajille, ettei nivelkuolain normaalitilanteessa osu kitalakeen. Eli katsokaa tämä!  Ja samaan sarjaan kuuluu myös muutama muu päähän ja hampaisiin liittyvä video, jotka tosin ovat maksullisia, mutta suosittelen katsomista myös.

Toinen linkki, jota en muista teille vielä linkanneeni, on The Horse.  Eli tuonne rekisteröidytte ilmaiseksi, valitsette minkälaisista jutuista haluatte lukea ja sitten ehkä kerran viikkoon tulee säpoon viesti. Tuolla on tosi paljon uusia, ajankohtaisia juttuja niin hevoslääketieteestä, ruokinnasta, jalostuksesta, hevosten pitämisestä yms, ihan maalaiskielellä kirjoitettuna. Minä olen kyllä tykännyt lukea. 

Talvi kun tuli jälleen ja läheskään jokaisessa paikassa ei ole lämminvesivaraajaa, vaan puuhastellaan sen vedenkeittimen kanssa, niin miten olisi maidon/vedenlämmitin?  Yhdessä tallissa oli käytössä, koko päivän päällä, ämpäristä toiseen ja on kuulemma ollut jo useamman vuoden sama lämmitin käytössä. 

Ja viimeisenä, muttei vähäisempänä. Ne lämmitettävät turvakengät talveksi! Eli Sievin jalkineen Alaska Thermo.  En voi liikaa kehua noita, minulla on vanhempi malli, tämä on aivan uusi versio, joissa akku on piilotettu näkyvistä, mutta lämpöä kestää sen 12h hyvästikin eikä varpaita palele. Suosittelen! Ainut ongelma mitä olen miettinyt, että ainakin minun kengissä on melko leveä lesti, niin ei ehkä jokaisiin jalustimiin mahdu. Mutta ajaessa ainakin olisi loistavat kengät, ja tunninpidossa!

Nyt on aika aloittaa päivä kaurapuurolla ja sitten ruokaostoksilla! Ja sen jälkeen opiskeluiden pariin :) Toivottavasti pakkanen lauhtuu sielläkin ja tulisi sitä paljon kaivattua lunta, jotta pääsee ratsastelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti