maanantai 2. marraskuuta 2015

Koulun alku

Tervehdys aurinkoisesta Puolasta! Pari viikkoa koulua takana Saksan harjoittelun jälkeen ja voisihan tuota jo kohta lomailla! :) Menetin Saksassa ollessa 2,5 viikkoa koulua ja vaikka sinä aikana ei ollutkaan vielä tenttejä, oma hommansa koettaa tehdä muistiinpanot kaikista aiheista, joita sinä aikana oli läpi käyty. Mutta kyllä ne kohta on tehty, onneksi oli jälleen pyhäinpäivän kunniaksi vähän pidempi viikonloppu, se tuo lisää kaivattuja tunteja!

Tänä vuonna siis lopultakin päästään itse asiaan eli käytännön harjoitusten määrä lisääntyi kovasti. Kevätlukukauden piti olla hevoslukukausi, mutta nyt sitä onkin muutettu, että silloin käydään koirat ja kissat ja hevoset on vasta ensi vuonna! Pitkään sitä pitää odottaa.. Tämä syyslukukausi on tuotantoeläinten aikaa. Tuotantoeläimiin ja sitten keväällä kissoihin ja koiriin ja ensi vuonna hevosiin liittyen on neljä kurssia: sisätautioppi, tarttuvat taudit, kirurgia ja jalostus. Ja noissa kaikissa on luentojen lisäksi käytännönharjoituksia. Sitten muita kursseja on kalojen sairaudet, rehuhygienia, ruokahygieniaa lakien muodossa ja 1,5 vuoden mittainen kurssi liha- ja teuraseläinten hygieniasta. Valinnaisia kursseja on kissojen ja koirien ruokinta ja endokrinologia eli hormooneista lisätietoa. Eli jos on kiinnostaviakin kursseja, niin sitten on myös jotain aivan päinvastaista, kuten vaikkapa tuo laki ruokahygieniasta.. Sekin voisi olla ehkä ihan asiallinen ja varmasti tärkeä aihe, mutta opettaja on kyllä niin onneton, ettei toista ole vielä vastaan tullut. Ymmärretään ehkä puolet mitä se puhuu ja sitäkin kuunnellessa miettii, miksi se puhuu tästä aiheesta.. Sama opettaja pitää myös tuon 1,5 vuoden kurssin, joka on siis hyvin tärkeä aine, kuten kurssin pituudestakin voi jotain päätellä eli ihan heti ei hänestä eroon päästä..

Meillähän oli keväällä ne tiedekunnan syntymäpäivät ja kerroin kuinka joka paikkaa kaunistettiin ja nyt remontoiminen rupeaa olemaan aikalailla valmis. Kyllä kelpaa nyt päärakennusta esitellä tuleville opiskelijoille! Mukava oli kuitenkin nähdä se mistä lähdettiin liikenteeseen ja millaista nyt sitten on.


Mulla onkin tänä vuonna kämppis Nepalista. Hän on toisen vuoden ell opiskelija ja on kyllä ollut mukava tässä parin viikon aikana kuulla aivan täysin erilaisesta kulttuurista kuin mihin on tottunut. Lisähaastetta tuo, että hän on kasvissyöjä ja vastustaa kovasti eläinten tappamista, esim. kärpäsenkin tappaminen on paha asia. Viime vuonna kun Nepalissa oli se paha maanjäristys, hänen siskonsa oli yksi uhreista siellä. Mutta en ole halunnut enempää siitä kysellä, eilen hän vain mainitsi, kun käytiin pyhäinpäivän kunniaksi hautausmaalla katselemassa kynttilämerta. Annoin hänelle tuliaisiksi englanninkielisen kirjan Suomesta, paljon kauniita kuvia ja vähän tekstiä ja hän oli aivan ihmeissään kun Joulupukki asuukin Suomessa! Siitä piti eilen koettaa kertoa ja luulen, että hän voisi tykätä kovin Rovaniemestä ja Joulupukin pajakylästä. Tänään sitten leivottiin kurpitsabrownieita (kannattaa kokeilla http://www.hs.fi/blogi/kiusauksessa/a1305995539089) ja se oli hänen ensimmäinen leipomiskertansa, onneksi paistos onnistui hyvin :) Mukava sitten joskus tulevaisuudessa mennä käymään kylässä Nepalissa, varmasti mahtavan kaunis maa!

Tänään luokkakaveri on menossa koiransa kanssa kuntoutukseen, vesijuoksua ymmärtääkseni olisi tiedossa ja menen mukaan katsomaan miten asia tehdään. Huomenna koululla olisi sarkoidileikkaus hevoselta, mutta sen taidan joutua jättämään välistä, jos en saa noita muistiinpanoja tänään tehtyä loppuun. Ainiin, ja meillähän aloitti täällä toinenkin suomalainen, Niina. Jotenkin tuntuu niin väärältä koulussa puhua suomea, kieli ei meinaa taipua millään englannista pois! Mutta sitten kun pääsee vauhtiin, on niin kiva puhua kieltä, jota ei varmasti kukaan muu ymmärrä ;)


Nyt taas tartuntatautien pariin ennen kuntoutusreissua! Palataan taas lähiaikoina! Mukavaa marraskuuta Suomeen!Mlekomat - voit säästää muutamia groszeja ja ostaa maidon pulloon tälläisesta automaatista. Maito varmaan on tuoretta, kun se haiseekin lehmälle/navetalle, en ehkä ostais, mutta nuo erikoispullot oli maailman hienoimpia! Hintaan 3€ saa tuollaisen litran lehmäpullon, mun täytyy vielä sellainen ostaa, kunhan saa riittävästi kolikoita kasaan!


Muutama aika mielenkiintoinen kuva tullut netissä vastaan ja ajattelin ne jakaa teille, voi olla, että jotakuta kiinnostaa myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti