torstai 12. helmikuuta 2015

Pitkästä aikaa!Viime viikolla oli lunta eniten moneen vuoteen

Kyllä, mieshenkilö "raappasi" ikkunansa kädellä. Ja sitten vähän ikkunanpyyhkijöitä päälle. Ei tuosta tuulilasista kyllä nähnyt mitään läpi..

Ihan ekana, vastaan tuli aika mielenkiintoinen video kuinka voi yrittää tutkia, onko hevosella vatsahaavoja, akupisteitä käyttämällä. Video on englanniksi, mutta ei mitään kovin vaikeaa englantia. Kannattaa uhrata 5minuuttia ja kokeilla omalla hevosella! Vatsahaavavideo

Yhtenä iltana kämppis tuli mun huoneeseen ja tiedusteli ihmeissään, että onko totta, että Suomessa vauvat nukkuvat pahvilaatikoissa. Hänen kaverit Brasiliassa oli asiasta keskustelleet ja hän sitten oli väittänyt, ettei se voi olla totta, ja kun kuuli, että kyllä se tosi juttu on, hän oli ihan ihmeissään. Sitten kerroin, että meillä on tosi yleistä, että vauvat nukkuu ulkona pakkasessa ihan aika pienestä pitäen, niin johan oli kummallista. Olen vähän tullut lopputulokseen, että me taidetaan olla aika erikoista kansaa..

Ensi viikolla tähän aikaan olen jo ollut monta päivää Suomessa, toivottavasti säät on suosiolliset ja pakkanen pysyy lähempänä -5’c kuin -25’.. Tulevana maanantaina sitten klo 9.00 on kohtalonhetki, kun saadaan nenän eteen patofysiologian lopputentti. Pidetään peukkuja, että se menee hyvin, olen kyllä lukenut hullunlailla ja normaalin opettajan kanssa ei olisi ongelmia läpipääsyssä, mutta tämä täti ei ole normaali.. Viime vuonna 4/8 pääsi läpi eli tuolla logiikalla meistä pääsee 5.

Meidän anatomian laitokselta uupuu jotain aika oleellista


Näet oikein, jääkiekkokaukalo!

Tosi näppärä keksintö, heitellään puunoksat tuonne keltaiseen hakettimeen mikä sitten sylkee hakepalaset kärriin. Tosin ei kamalan miellyttävä lauantaiaamuna klo 7.30..

Yliopiston farmin vartijalaama
Eläinlääketieteellisen tonttu
Olenkos muistanut kertoa teille Wroclawista ja tontuista? Siinä missä Krakova on tunnettu lohikäärmeistään, Wroclawissa ei voi olla huomaamatta tonttuja. Pieniä, noin 40cm kivipatsaita on yli 300, ripoteltuna ympäri kaupunkia ja jokainen on niistä oma yksilönsä, kuvastaa monesti paikkaa, josta se löytyy. Tonttujen takana on myös historiaa.  Ensimmäinen kivitonttu tuli katukuvaan vuonna 2001, niin kutsutun Oranssin vaihtoehtoliikkeen muistoksi. Oranssi vaihtoehtoliike (Orange alternative movement tai puolaksi Pomarańczowa Alternatywa) oli protestiliike kommunismia vastaan 80-luvulla ja käynnistyi täällä Wroclawissa. Liikkeen päätavoitteena oli tarjota kaupunkilaisille vaihtoehtoinen tapa protestoida kommunistihallinto vastaan, aseenaan rauhanomaiset protestit, jotka käyttivät absurdeja ja tyhmiäkän elementtejä, tässä tapauksessa siis maalattuja tonttujen kuvia. Kun toimittiin näin, niin mielenosoittajia ei voitu pidättää, kun mitään ei oltu tehty, ilman että kommunistit olisivat joutuneet naurunalaisiksi. Ja tätä liikettä sitten kaupunki päätti kunnioittaa pari vuosikymmentä myöhemmin alkamalla pystyttää erilaisia tonttupatsaita. Ja tokihan on saatavilla perinteinen paperikartta mutta myös app älypuhelinta varten, jos haluaa käydä kaikki bongaamassa!


Wroclaw on kyllä muutenkin aika hyvä matkailukaupunki. Ensi vuonna ollaan Euroopan kulttuuripääkaupunki. Ja meille avattiin Puolan ensimmäinen akvaario/merimaailma eläintarhaan. Hyvin paljon olen kuullut positiivisia kommentteja tuosta projektista ihan ulkomaalaisten suusta, jotka ovat siis nähneet vastaavia ympäri maailman. Ja kyllä eläintarhaan kieltämättä on melkoiset jonot joka päivä, viikonloppuisin varsinkin on aivan turha sinne suuntaan haaveilla menevänsä.. Mutta ensi vuonna sitten jos kävisi tutustumassa!Hammaslääketieteellisen tonttu (kuva netistä)

(kuva netistä)

(kuva netistä)
Sitten loppuun vielä leipomisjuttuja. Kämppiksellä oli synttärit tällä viikolla ja hän halusi brasilialaisen suklaakakun juhlan kunniaksi. Ruvettiin touhuamaan ja ohjeessa sanottiin ”Preheat oven to 350 degrees. Grease a 13×9 inches pan.” Rasvasin kipon ja ihmettelin sitten tuota uunin lämpötilaa, että eihän meillä ole säätöä kuin 250 asteeseen asti. Mutta Brasiliassa kuulemma 350 löytyy joten ajattelin, että kaipas se sitten on 350 astetta ja veivasin lämmöt täysille. Kakku uuniin ja odottamaan. Vajaan 20min päästä kämppis tulee kysymään, että voiko uunin luukkua raottaa kun sieltä tulee kummallista hajua. Ja mikä musta savu sieltä pöllähtikään! Onneksi Puolassa ei tunneta palovaroittimia, se olisi villiintynyt ihan täysin.. Sitten jälkikäteen rupesin miettimään, että taisi olla tuo 350 astetta fahrenheiteja eikä celsiuksia, kun 350F on suurinpiirtein 175’c, mikä kyllä kuulostaa aika paljon fiksummalle kakun paistolämpötilalle :) Seuraavana päivänä sitten uusintayritys ja kieltämättä ihan hyvä kakku sieltä tuli. Laitan tähän vielä ohjeen, jos joku haluaa kokeilla. Ehkä sen verran tuunaisin, että laittaisin voita öljyn sijaan..  Nega maluca - Crazy Black Woman 


Ainiin, ja lupasin mun veljelle mainostaa sen yritystä. Kesälomat rupeavat kolkuttelemaan vähän kerrassaan ja jos jotakuta kiinnostaa mökkiloma Saimaan rannalla, hienohiekkainen matala, lapsille täydellinen hiekkaranta yms, ja lomaan pystyy yhdistämään myös kalastusretkiä Saimaalla ammattioppaan kanssa, niin kurkatkaapas tänne Mökkiloma Saimaalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti