sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Pikapäivitys


Hoksasin eilen, että hitsin vitsi, kahden kuukauden päästä joulupukki on jo käynyt! Kävin nimittäin puuroriisiostoksilla eilen, kun sain vinkin mistä sellaista täältä saisi, ja kyseisessä kaupassa oli sitten jo jouluhärpäkkeitä myös myynnissä ja pikkaisen jo joululauluja kuuli, niin tuli aivan joulufiilis jo! Vielä ei kuitenkaan taida kehdata joulutonttuja virittää ikkunaan, ehkä sitten kuukauden päästä jo.. Mutta kynttilöitä kai voi jo poltella, varsinkin kun kelloa siirrettiin ja illat ovat jo kovinkin pimeitä? Ja kuukauden päästä varmaan on jo joulutoritkin avattu ympäri Eurooppaa. Ajattelin tänä vuonna käydä Prahassa tutustumassa. Onko joku käynyt?

Muuten, oliko kukaan katsomassa miesten lentopallon MM-kisoja Puolassa? Yksi asiakas kesällä mainitsi tulevansa tänne, mutta hän oli menossa Katowiceen, joka on kuulemma yksi tämän maan kauheimmista kaupungeista, ja siellä ei kukaan halua käydä, joten toivottavasti kukaan ei saanut pahoja vaikutelmia Puolasta kyseisen kaupungin takia. Mutta ne jatkolohkon otteluthan pelattiin tässä meidän kaupungissa, toivottavasti täällä joku kävi nauttimassa "pohjoisen Venetsiasta"!

Tässäpäs hieman kuvia meidän Oktoberfest reissulta Münchenistä.


Hofbrau panimon telttaa heti aamulla klo 10 kieppeillä. Puheensorina oli jo silloin korviahuumaava..
Münchenin keskustaa kirkon tornista nähtynä
Oktoberfesthän ei ole vaan olutfestari vaan myös suuri huvipuisto. Huomaa missä vuoristoradan vaunut ovat
Ja kuka sanoo, että iPhone on menneen talven lumia? Tässä Müchenin iStore parisen viikkoa uuden iPhone 6 julkaisun jälkeen..

Ihanan rauhallista aikaisin sunnuntai aamuna


Täällä ei vielä virkamiehet ole kieltäneet alkoholimainontaa ja panimohevoset ovat isossa osassa Oktoberfestejä. 6 hevosen valjakoilla vedetään panimoiden vaunuja.

Tosi hyvä, ja ehkä kaikkein aikojen kallein, hiilloksella paistettu kala. Nuo tikut eivät olleet ehkä ne kaikkein käytönnöllisimmät syömävälineet..

Tältähän se Oktoberfest näyttää

Nyt ollaan jo kotona, Hala Stulecia (sama paikka jossa oli ne lentopallon MM-kisat) ja sen suihkulähde illalla. Kannattaa katsoa - musiikki ei ole lisätty jälkikäteen 


Kyllä, meillä on myös purjeveneitä tuolla joella..


Kävin yhtenä päivänä kaupassa, kun halusin ostaa vitamiinitabletteja, mutta sitten silmiin pistikin tällainen pakkaus: ”Muistin ja aivojen aktivoija; nopea oppiminen, selkeä ajattelu, täydellinen muisti”, siis aivan kaikkea mitä tarvitsen! Totta kai ostin pakkauksen muistipillereitä ja sitten vielä löysin sellaisen vitamiinipakkauksen, jossa luvattiin vitamiinien lisäksi parempaa immuniteettiä ja virkeyttä, niin nyt on lupa odottaa huikeita tuloksia! Ja kyllä olen ehkä virkeämpi ollut, ekana iltana kun aloitin tablettien syönnin, uni tuli vasta aamulla 1 maissa. Yritin jopa puolilta öin lukea ainetta (patofysiologiaa), joka aina tuo unen välittömästi, kun ottaa paperit käteen, mutta ei nyt.. Eli ehkä niissä jotain perää on, ainakin plaseboefekti, jos ei muuta :)
Ja nyt sitten testaamaan taas uutta muistia, tässä olisi muutamia juttuja, jotka pitäisi oppia ulkoa torstaihin mennessä… :)

-       Nonabsorbable from the gastrointestinal tract: (used to treat GI-tract infections)
o   SULFAGUANIDINE
o   SUCCINYLSULFATHIAZOLE
o   PHTHALYLSULFATHIAZOLE
o   FORMOSULFATHIAZOLE
o   SULFASALAZINE (SALAZOSULFAPYRIDINE)
o   PHTHALYLSULFACETAMIDE
-       Absorbable from the gastrointestinal tract:
1. Short-acting (half-live to 8 h)
o   SULFAFURAZOLE
o   SULFAKARBAMIDE
o   SULFATHIAZOLE
o   SULFACHLORPYRIDAZINE
o   SULFADIMIDINE
o   SULFACETAMIDE
 2. Intermediate-acting (half-live 8-20 h)
o   SULFADIAZINE
o   SULFAMETHOXAZOLE
o   SULFAPROXILNE
o   SULPHAPHENAZOLE
o   SULFADOXINE
3. Long-acting (half-live over 20 h) (are more lipophilic and reabsorbed in kidneys)
o   SULFADIMETHOXINE
o   SULFAMETHOXYPYRIDAZINE
o   SULFAMETHOXYDIAZINE
o   SULFAMERAZINE
o   SULFAPYRAZOLE
-       Topical:
o   MAFENIDE
o   SULFANILAMIDE
o   SULFACETAMIDE
o   SILVER SULFADIAZINE
o   SILVER SULFATHIAZOLE
-       Multicomponent preparations:
o   POLISULFAMID
o   POLISULFALENT

o   ENTERAMID

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti