maanantai 3. marraskuuta 2014

Marraskuu alkoi

Hei vain!

Unohdin kertoa teille erään koomisen tapahtuman. Mainitsin varmaan edellisen lukukauden alkaessa tästä eräästä erittäin pelottavasta naisopettajasta, jota kutsutaan Cruellaksi, sen 101 dalmatialaista piirretyn mukaan. Nyt meillä sitten on ollut luentojen lisäksi labroja hänen kanssaan. Eräässä labrassa jouduttiin sitten pipetoimaan aineita koeputkiin, minä jouduin meidän ryhmässä tekemään sen, kun kukaan muu ei suostunut. Sitten koeputket piti viedä toiseen huoneeseen vesihauteeseen. Ne oli sellaisessa telineessä, 7 kpl. Ajattelin vain: ”näitä ei saa tiputtaa, näitä ei saa tiputtaa” ja puristin rystyset valkeana telinettä. Päästiin kunnialla toiseen huoneeseen. Cruella rupesi nostelemaan toisen ryhmän putkiloita vesihauteeseen ja minä ajattelin, että sekoitan omat putkilot, niin hänen ei tarvitse. Nostin niitä yksi kerrallaan ylös ja hieman heilutin. Kaikki meni ihan ok, kunnes jotenki sormet sotkeutuivat ja nostin yhden putkilon sijasta kaksi – toisen kunnolla sormien välissä ja toisen vain niin, että se irtosi telineestä ja tippui lattialle. Siinä vaiheessa, kun huomasin, että se nousi mukana, aika hidastui ja sain seurattua kuin hidastetussa filmissä sen putoamista. Ja kun se kopsahti lattialle, aika pysähtyi. Kaikki hiljeni, edes pikkulinnut eivät laulaneet ulkona. Minä vain odotin, että miten pahasti Cruella huutaa minulle. Kului varmaan minuutti, ainakin siltä ne muutamat sekunnit tuntuivat, kunnes hän sanoin ”That is allright”. Sitten heräsin järkytyksestä, poimin putkilon maasta ja onneksi siellä vielä oli puolet jäljellä. Huomasin seinällä talouspaperia, niin kuivasin lattian, johon Cruella vain ”Thank you”. Vieläkin mietin asiaa, että miten se on mahdollista, ainut asia, jota en saa tehdä missään nimessä ja varmasti sitten teen sen… Kyllä olin nolona, vieläkin hävettää…

Käytiin syömässä kuubalaisessa ravintolassa, jonka ohi on menty joka päivä viimeisen kahden vuoden sijaan, mutta koska ratikkapysäkiltä on kävelymatkaa 300m, se on ollut aina liian pitkälti.. Ilmeisesti hyvin samanlaista ruokaa tuolla latinomaissa tarjotaan, kun brassivahvistus Luizalle tarjottu ruoka oli hyvin tuttua ja juomaksi oli jopa brasilialaista limppaa.

Ymmärsin, että näissä on perunamuussia ympärillä, sisällä lihaa ja sitten uppopaistettu

Brasialainen limppari


Eilen oli myös jalkapallopäivä. Paikallisen joukkueen vastustajaksi saapui Poznanin joukkue, jossa pelaa suomalainen Kasperi Hämäläinen. Harmi, ettei hän tehnyt maalia, mutta muuten Kasperi kyllä pelasi hyvin. Peli päättyi 1-1, meillä varmaan tuodaan joku huono onni meidän joukkueelle, kun ne on pelannut tällä kaudella tosi hyvin, edellisen pelin taisivat voittaa 4-0 ja nyt kun me oltiin katsomassa, hikinen 1-1.. Poznan on meidän arkkivihollinen, joten stadion oli melkein täynnä, n. 30000 katsojaa oli ja tunnelma oli kyllä erinomainen. Poznaninkin faneja oli varmaan 10 bussilastillista.
Perjantai olikin vapaapäivä, kun lauantaina oli pyhäinpäivä, niin virkamiehillä on sitten juhlapyhää edeltävä päivä luonnollisesti vapaata. Tämä viikko on täysi, kolme koettakin mahtuu, mutta seuraava viikko on vain kolmipäiväinen, kun tiistaina on meidän itsenäisyyspäivä, niin maanantai sitten tietysti vapaa. Menen sillon käymään Varsovassa, Suomen konsulaatissa.. Siitä lisää lähempänä!

Pyhäinpäivä on täällä tosi iso juttu, hautausmaat täynnä kukkia ja kynttilöitä. Nämä kuvat googlesta.. Jopa ylimääräisiä ratikoita liikenteessä, jotta kaikki pääsevät hautausmaille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti