maanantai 19. toukokuuta 2014

Tietoja kesästä

Heti ensimmäiseksi niitä tietoja, joita olette odottaneet. Tulen Suomeen 28.6, lähden takaisin 29.9. Ensimmäisellä työviikolla eli viikolla 27 kohteena on Lpr, Imatra. Sitten viikot 28 ja 29 joudun olemaan lehmiä lypsämässä eli pakollinen opintoihin liittyvä harjoittelu, jollon ei varmaan kamalasti lypsyjen väliin mitään saa mahduttua. Mutta sitten taas viikosta 30 eteenpäin ohjelmassa on töitä normaalisti loppukesän. Jos kaikkia akuutteja tapauksia en ennättänyt tehdä tuolloin viikolla 27 kaakossa, tulen sinne uudemman kerran heti harjoittelun päätyttyä, mutta jos loput tapaukset selviävät elokuun puolen välin kieppeille, viikolla 30 lähden jo kiipeämään Oulun seudun suunnalle. Varmaa siis; viikko 27 kaakon kulma ja mielellään niitä akuutteja tapauksia. Varauksia sitten kesäkuun alusta lähtien, ei vielä!

Kerrankin voin sanoa, että olen kadehtinut Suomen säätiedotuksia. En valehtele, kun sanon, että perjantai-iltana kouluun lähtiessä laitoin välihousut jalkaan. Ja suunnittelin myös pipoa ja lapasia, mutta unohdin ne kotiin, mikä kyllä harmitti. Lähes joka yö on pitänyt laittaa pitkä kerrasto päälle, mitä ei siis tapahtunut talvella kertaakaan. Eli siis täällä on ollut aivan sikakylmä! Oikeastaan vapun jälkeen kun tulin takaisin tänne, rupesi kylmenemään. Ilmeisesti huomenna lämpötila kipuaa yli 20 ja toivottavasti myös pysyy siellä! Ei tällaiset kelit kuulu toukokuulle..

Meillä piti olla tällä viikolla bakteriologian lopputentti, 56 bakteeria ja niiden kaikki alalajit, parhaimmalla taitaa olla parisenkymmentä alalajia.. En mennyt edellisenä sunnuntaina edes laukkoihin, vaikka olisi ollut neljä arabilaukkaa tai teille mitään kuulumisia päivittänyt, koska piti lukea tenttiin. Sitten edellisenä päivänä tentti siirtyikin hamaan tulevaisuuteen.. Lievästi sanottuna kiukutti. Norjalaiset on niin kummallisia, ettei ne osaa lukea useampaa ainetta samaan aikaan.

Ostarilla

Vaikka on kylmä, on aika vihreätäKäytiin intialaisessa syömässä erään norjalaisen läksiäisissä viikolla. Vaikka vihreä soossi näyttää hyvin radioaktiiviselle, oli ihan jees.

Edellisellä viikolla oli myös ne jokavuotuiset opiskelijabileet, Juwenalia ja Project Piwo. Muistatteko viime vuodelta sen valoshown kerrostalon ikkunoissa? Tällä kertaa kävin paikanpäällä katsomassa, mutta paljon helpompi katsoa Youtubesta, kun kuva on pienempi, niin jotenkin on paljon selkeämpi aivojen prosessoida mitä tapahtuu. Project PIWO Sinällään oli aika kiva tapahtuma, se siis oli illalla ja kaikki toivat sinne mukanaan grillin ja jotain grillattavaa. Omia viinoja ei saanut viedä sisälle, mutta sieltä sai ostaa sitten halpaan hintaan. Täällä on varsinkin tyttöjen parissa villitys, että kaljamukin pohjalle laitetaan jotain mehusiirappia tms ja sitten siihen kaljaa päälle, kuulemma oikein hyvä yhdistelmä. Mutta siis, porukkaa oli paljon, hyvä että liikkumaan mahtui, tarkkana sai olla, ettei polkenut jonkun grillin päälle. Kiva tapahtuma, harmi vain että sää oli niin kylmä. Alkavalla viikolla to-pe olisi sitten meidän yliopiston bileet, ja ilta/yötapahtumat on tässä meidän asuntolassa ja viereisessä asuntolassa 100m päässä, tai siis niiden grillialueilla.. Eli nukkumisesta ei tarvitse haaveilla..


Käytiin viikolla yhdellä koulun farmeista harjoittelemassa missä on hevosen jalka ja silmä ja sierain jne.. Farmi oli aika kivannäköinen, vanhoja rakennuksia, 1800 luvun lopulta. Joku saksalainen nousukas oli rikastunut, aateloittanut itsensä ja rakennutti sitten palatsin, joka on tilan päärakennuksena. Siinä oli myös joku hieno puisto samassa yhteydessä, mutta koska sää oli niin hyytävä, puiston tutkiminen ei kamalasti kiinnostanut..  Sitten venäläiset aikanaan ryösti kaiken ryöstämisen arvoisen ja vähän kerrassaan sitä on taas kunnostettu.

Talli

Navetan päärakennus

Sikala

Anatomian opettaja. Talli oli tosi kaunis, tuo katto erityisesti. Hevoset hirveässä kunnossa.

Palatsi

Mukavaa kesäistä viikkoa, toivottavasti mekin saadaan nauttia auringosta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti