maanantai 26. toukokuuta 2014

Ensimmäinen kerta


Kyllä vain - siinä olen minä tekemässä elämäni ensimmäistä ultraäänitutkimusta. Etsittiin virtsarakko, mahalaukku, haima, munuainen ja maksa. Kun aikansa katseli tuota näyttöruutua, siitä jo hieman jotain erotti, siis että siellä on joku juttu, mutta että onko siinä jutussa jotain vikaa, niin sitä ei kyllä ihan vielä pystynyt sanomaan.. Tuossa on toinen meidän anatomian opettajista, Dr. Prof. Januczek, joka on ilmeisesti aika hyvä eläinlääkäri, koska asiakkaita tulee ihan muita maita myöten hälle. Tuo meidän potilan oli hänen oma koira, joka kiltisti pötkötteli toista tuntia tuossa meidän käsittelyssä. Mutta tämä oli kiva kokemus!

Meillekin tuli kesä maanantaina, joka päivä koulun jälkeen olen mennyt ulos puistoon lukemaan, paljon enemmän saa siellä aikaiseksi, kun ei ole tietokonetta netteineen houkuttimena. Alkavalla viikolla olisi yksi lopputentti niistä bakteereista ja sitten viimeinen fysiologian osakoe. Siitä ne viikot vähenee ennen kuin loppuu tältä vuodelta..


Tehtiin myös kesän eka mansikkakakku puolalaisista mansikoista. 2,5€/kg. Halvemmallakin olisi saanut mutta nuo oli parhaimman näköisiä. Mutta ei kyllä vielä ole yhtä makeita mansikoita löytynyt mistään kuin mitä on Suomessa. Vaan kun laittoin tarpeeksi sokeria kermavaahtoon, niin ei se haitannut. Pohja hieman titsahti, mutta oli tosi hyvänmakuinen! Luizakin tykkäsi kakusta. Yhtenä yönä pyöräytin myös piparkakkutaikinan..... Ja sekin oli kyllä oikein maistuva!

Mun piti jo viimeksi teille antaa yksi linkkivinkki. Kun etsittiin sille meidän luokalta lähteneelle norjalaiselle vähän erikoisempaa ja mieleenpainuvampaa läksiäislahjaa, niin törmäsin tänne Lahjavinkki Tosi kivoja tuotteita erilaisiin tilanteisiin, joihin on mahdollista saada oma kaiverrus. Hinnatkin oli ihan ok, mutta postikulut ainakin Puolaan oli pikkaisen arvokkaat. Mutta käykääpäs kurkkaamassa, jos on vähän toisenlaiselle lahjalle tarvetta!

Nyt unelle, huomenna aamusta viimeinen puolan oppitunti ikinä! Ja ei, en todellakaan osaa puolaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti