keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kevättä rinnassa

Sain jo hieman moitteita, kun en ole pitkään aikaan käynyt kirjoittamassa kuulumisia, pahoitteluni siitä! Koulu on stressannut kovasti, viime viikolla oli biokemian koe enzymologiasta ja tänään oli anatomian tentti päästä. Ja hieman kiukutti tänään, koska se päätentti on ihan naurettavan helppo, useamman viikon opiskelut ihan melkeinpä turhaan.. Nyt voi pari päivää huokaista, ennen kuin pitää ruveta valmistautumaan seuraaviin kokeisiin.

Anatomiasta ja päästä täytyy kertoa erikoinen tapahtuma täältä. Meidän ryhmällä oli käytössä 2 koiraa ja niiltä katkaistiin päät irti ja niiden kanssa touhuttiin viimeiset pari kuukautta. Meidän koiria ei oltu käsitelty formaliinilla eli ne eivät haisseet pahalle myrkylle vaan hieman mädänneelle pelkän alkoholikäsittelyn takia. Pääsiäisen jälkeen me ei enää löydetty meidän päitä kylmiöstä ja kyseltiin henkilökunnalta, onko joku heittänyt ne pois, kun niissä oli jo aika paljon hometta, mutta kukaan ei tunnustanut. Niin täällä kuulemma on ihan melko yleistä, että joku varastaa noita pieniä ruumiinosia, kuten päitä ja jalkoja! Siis jos ne ei haise pahasti formaliinille, niin eikun vaan kassiin. Jopa toinen meidän proffista tunnusti, että hän on varastanut pään, kun opiskeli! Mutta ei mulle kyllä tulisi mieleen varastaa päätä tai mitään muutakaan tuolta. Puolalaiset on ihmeellisiä..

Tänään tapahtui myös jotain ihmeellistä, joka on pakko jakaa teidän kanssa. Tulin kotiin koulusta ja aukasin oman huoneen oven ja rupesin kirkumaan ja paiskasin oven takaisin kiinni. Juoksin äkkiä neljä kerrosta alaspäin luokkakavereiden huoneeseen "Please, you must come now, right now!". Mentiin ylös ja sanoin, että avatkaa ovi ihan varovasti. Ja arvatkaa mikä siellä oli?? Pulu!!!! Kyllä, ihan oikea, elävä harmaa pulu!!! Ja kun oven aukasi, sehän rupesi räpyttelemään ikkunaa vasten, niin vähemmästäkin säikähtää puolikuoliaaksi! Mutta onneksi nämä kaverit oli sankarillisia ja ne menivät huoneeseen, aukoivat ikkunat ja hätistivät pulun pihalle. Ja pulukin oli ystävällinen, paskoi vaan kolmesti työpöydälle.. Mistä tämä pulu sitten ilmestyi, niin olin jättänyt ikkunan kokonaan auki, kun läksin kouluun ja puluilla on tapana istuskella ikkunalaudalla, niin ilmeisesti tämä yksilö oli päättänyt tulla peremmälle tutustumaan.. Mitä tästä opimme? Emme jätä ikkunoita apposen auki!

Meillä meni viime viikolla helleraja rikki ensimmäistä kertaa ja perjantaille lupaa jälleen 26 lämmintä. Jotenkin tuntuu väärälle olla shortsit ja tpaita päällä huhtikuussa, niiden aikahan on vasta kesäkuussa! Ostin kesän ekat mansikatkin viime viikolla, mutta vaikka ne näyttivät herkullisille ja tuoksuivatkin oikealle, oli niiden koostumus ja maku ei niin hyvä. Eli ehkä vielä kuukausi on syytä odottaa, jotta saadaan ihan oikeita, puolalaisia ulkomansikoita. Mutta on kyllä mukavaa, kun puut on ruvenneet vähän kerrassaan vihertämään ja ruohikotkin olisi syytä jo leikata ensimmäisen kerran. Laidunkausi on siis jonkun verran pitempi täällä, kun mitä Suomessa.

Näkymä anatomian luentosalista (tosi sulosia kilejä ja karitsoja, onpahan myös laama ja alpakkakin!)

Kesän ekat mansikat

Kuva viikonlopulta


Ensi viikolla on vappu, mekin juhlitaan sitä. Täällä on myös 3.5 jokin juhlapäivä, joten meille annetaan myös 2.5 vapaaksi, joten saadaan vähän pitempi viikonloppu. Mikä on kyllä loistava juttu, kun on taas niin paljon luettavaa koulua varten. Harmillista on, että täällä munkit on tosi pahoja, täytyy ehkä pistäytyä Saksassa, kun siellä on paljon parempia. Tai sitten odottaa suosiolla juhannukseen, silloin olen jo tilannut rahkapullia, mansikkakakun, lohta, uusia perunoita ja tottakai grillikyljyksiä :)

Vielä en tiedä tarkkaa päivää milloin tulen Suomeen, mutta infoan siitä sitten heti kun tiedän. Toivottavasti ennen juhannusta kuitenkin. Ja sitten olen kaakon kulmalla ensimmäiset pari viikkoa. Vappuvapaan jälkeen varmaankin sovitaan kaikki kokeet ja tentit, ja sitten pystyn teille infoilemaan aikatauluja ja voidaan ruveta suunnittelemana kesää! Tänä kesänä ei olekaan pakollista harjoittelua, mutta ensi vuonna olisi maatilaharjoittelu ja taitaa olla myös teurastamoharjoittelu, mutta ne on sitten tosiaan vasta vuoden päästä huolena.

Toivottavasti lumet lähtee teiltäkin ennen vappua, tai ainakin vähenee huomattavasti ja tulee kunnon terassikelit! Ja toki jos säät ei suosi siellä, niin täällä ne näkyy ainakin suosivan, tervetuloa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti