sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Kuulumisia

Ankara puolalainen syysflunssa iski maanantaina. Pari päivää oli todella vaikeita, kun kuumetta oli kovastikin, mutta nyt onneksi ollaan jo voiton puolella, enää vaan nenä tukossa. Jokainen meidän luokalla on käynyt vuorollaan tämän läpi, flunssa-aalto on ehkä puolessa välissä menossa.

Eka viikko oikeita opintoja siis takana. Muutama aika massiivinen päivä on, torstai on pahin, koulua on 8-19. Mikä tekee päivistä piristäviä, on se, että anatomia ja histologian labrat on täällä asuntolan lähellä olevalla kampuksella eli joutuu melkein joka päivä matkustamaan, niin samalla sitten vähän herää, kun saa raitista ilmaa. Matkustamisesta puheenollen, ostin neljän kuukauden lipun, joka oikeuttaa käyttämään kaikkia busseja ja raitiovaunuja täällä, niin hintaa sille tuli 37,5€ opiskelijakortilla. Jos normaalihintaisena haluaa matkustaa ja ostaa yhden matkan mittaisia lippuja, niin sellaisen hinta on aina 0,75€. Mutta tämä on minusta hyvinkin kohtuuhintaista joukkoliikennettä.

Opinnoista vielä, niin tällä ekalla lukukaudella meillä on ns. oikeita aineita anatomia, histologia, solubiologia, kemia ja biofysiikka ja noiden lisäksi sitten ns. hömppäaineita, kuten latinaa ja puolaa. Opettajat vaikuttavat asiallisille, muutama erottui edukseen jo ekan viikon jälkeen. Kemia ja fysiikka menee varmasti vanhalla rutiinilla, histologian ja solubilsan opettaja oli niin mukava, että niistä varmasti selviää, mutta tuo anatomia vaatii panostusta kovasti, sillä siinä on niin paljon ulkoa opeteltavaa.

Onneksi en ole vielä saanut omaan huoneeseen kämppistä. Viereisessä huoneessa on 2 puolalaista, molemmat on jo viidennen vuoden eläinlääketieteenopiskelijoita, joten eivät onneksi ole ihan teinejä enää, niin on tultu asiallisesti toimeen. Kesä täälläkin taisi loppua eiliseen, oli 23 lämmintä ja tänään oli 12.. Suomessakin on ilmeisesti ollut melko märkää paikkapaikoin, mitä netistä olen lueskellut. Toivottavasti lunta ei tule ihan yhtä paljon, kun mitä vettä on tänä vuonna tullut!

Laitan vielä vähän kuvia, ne on paljon kivempia, kun tekstit :)


 
Koti


Kaunis seinä


Oder jokiHassuja piirustuksia makkaroissa

Pääkampus

Eläinlääketieteellinen tiedekunta

Yliopiston päärakennus

Opintosuoritusote

Suihkulähteeltä

Suihkulähdettä

Hala Stulecia (Centennial Hall) 

Japanilainen puutarha

Ingeborg Norjasta ja Luiza Brasiliasta

Vielä suihkulähde

On täälläkin ruskaa

Joku kirkollinen rakennus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti