torstai 12. tammikuuta 2017

Uusi vuosi

Se on sitten vuosi 2017! Ja 1 vuosi ja 2kk opintoja jäljellä! Kyllä, nyt lasketaan jo kuukausia :) Ja kun lomalla laiskotutti, niin nyt se on sitten kostautunut, sen verran paljon ollut luettavaa heti ekalla viikolla. Huomenna alkavat tentit ja niitä on seuraavan kuukauden ajan ihan riittävästi.

Mun on pakko kertoa teille joululomasta, koska pelkän työnteon lisäksi kerrankin lomailin myös. Luiza, mun entinen luokkakaveri Brasiliasta, tuli Suomeen joulunviettoon. Vietettiin joulu mun siskon perheen parissa, kun siellä vielä joulupukki tuli käymään. Ja siitä sitten lähdettiin kohti Lappia. Käytiin Ranuan eläinpuistossa, jota voin kyllä suositella kohteeksi, eläimillä oli hyvät oltavat ja olihan se jääkarhu aika vaikuttava otus! Sieltä sitten Rovaniemelle, jossa käytiin Santaparkissa (enemmän lapsille, mutta onhan se ihan kiva kerran käydä, kun kuitenkin uniikki sijainti vuoren sisässä. Käytiin toki useampaan kertaan joulupukin pajakylässä, joka on mun suosikkikohde Rovaniemellä. Mutta 30€ valokuvasta joulupukin kanssa on melkoisen kova hinta... Vaan se mistä teille halusin mainita, niin Lumihotelli Rovaniemen kupeessa, Sinetässä. Me oltiin yksi yö tuolla lumihotellissa, igloja ei ollut vapaana. Hintakaan ei ollut mitenkään älytön kokemukseen nähden, ehkä noin 200€/2hh. Mutta jos teille tulee vieraita jostainpäin ja haluatte niille jotain vähän unohtumattomampaa, niin voin tuota lumihotellia suositella kyllä! Olihan se nimittäin aika mahtava! Siellä on tavallisia huoneita, joissa mekin yövyttiin, eli siis karsinaa pienempi kolo, jossa on lumesta tehty sänky, siihen patja, porontaljoja ja hyvät makuupussit. Mutta sitten on muutamia sviittejä, jotka on kaikki koristeltu eri tavalla.  Ja ne oli kyllä upeita! Hinnasta en tiedä, mutta kaikkia huoneita sai käydä ihailemassa ja kuvaamassa jos niissä ei ollut "ei saa häiritä" kylttiä. Siis näissä huoneissahan ei hengailtu tai säilytetty tavaroita, ei niissä ollut edes ovia. Tässä muutama kännykällä otettu kuva vähän ideaa antamaan.
Sitten ajettiin vielä Leville, kun siinä jo puolimatkassa oltiin. Afterski bileisiin Hulluun poroon nimittäin :) Ja käytiin toki huskyajelulla. Me käytiin Wingren's huskytilalla, joka kyllä oli tosi kiva paikka eikä tullut fiilistä, että olisi liukuhihnahommaa heillä. Ja koirista huolehdittiin hyvin.


Leviltä pois tullessa ajettiin vielä poroja katsomaan, kiitos Annelle, että saatiin käydä tutustumassa poroihin ja niiden hoitoon! Tiesittekö, että poron sarvet kasvaa kesäaikaan 2cm PÄIVÄSSÄ!!!

Ja koska Suomessa oli melkolailla viileä sitten uuden vuoden jälkeen, olin innoissani päästessä takaisin kotiin ja lämpimään. Mutta siinä vaiheessa kun kapteeni kuuluttaa Varsovassa olevan -16 (ja Helsingissä lähtiessä -1), ajattelin ottaa jatkolennon jonnekin muualle Wroclawin sijaan..  Eli meillä on tämän viikon ollut kylmempää ja talvisempaa kuin Suomessa..Ja mulla on opiskelukaveri nykyään :) Se vaan taitaa muuttaa uuteen kotiin huomenna :(


Mielenkiintoisia kavioita yliopistolle kertynyt vuosien saatossa!


Ja helmikuun lomasta vielä - aika paljon on tullut jo viestejä, mutta jos joku vielä on hammashoitoa vailla siellä Oulu-Rovaniemi-Kokkola akselilla, nyt on aika laittaa sähköpostia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti