sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Kotia etsitään!
Sinä, jonka sydän sykähti nuo kuvat nähdessä, haluaisitko ottaa tuon kisun itsellesi? Kisu on 6kk leikkaamaton kolli täältä Puolasta. Se on syntynyt tallilla, josta sen otti yksi alempiluokkalainen eläinlääkäriopiskelija itselleen. Ei halunnut pitää, antoi toiselle ell opiskelijalle, joka ei myöskään halunnut pitää, joten se on nyt meillä, luvattomasti.. Ja me yritetään löytää sille koti.
Se on tosiaan leikkaamaton, mutta tulisi Suomeen luonnollisesti leikattuna, rokotettuna, tunnistettuna sirun ja passin kera. Eikä siitä tarvitsisi maksaa mitään. Kisu on sisäsiisti, osaa kulkea valjaissa, viihtyy kylmässä (kuten kuvista näkee :) ) Ja kisu ei pure, ei kynsi ja tykkää nukkua sylissä. Jos joku innostuu, niin laittakaa mulle sähköpostia marika @ hirnuvahammas.fi
Tällä viikolla jatkettiin lintulääkärinä olemista. Viime viikolla potilaina oli pieniä papukaijoja, jotka oli aika ilkeitä, mutta tällä viikolla hoidettiin puluja! Minähän kerroin, että pulujen lentokilpailut on täällä iso juttu ja huippupulut voi maksaa jopa 20 000€. Mutta pulut oli kyllä paljon kivempia kun papukaijat! Ne on paljon rauhallisempia eikä purreet tai kynsineet koko ajan. Tämä pulu mun kädessä on ns. kilpapulu, joka väritykseltään on kuin kaupunkipulut, mutta sitten meillä oli muutama näyttelypulu myös, pari valkeaa ja pari mustaa. Niiden tehtävä on siis vaan näyttää kauniille, eikä niillä ole niin kehittyneitä rintalihaksia kuin kilpapuluilla. Tuo kilpapuluhomma kuulostaa tosi mielenkiintoiselle, mikään katsojaystävällinen se ei ole kyllä :) 

En ole ihan varma olenko teille näyttänyt jo tämän kuvan, mun eka ultraääni hevoselle ja heti löysin munasarjat ja follikkelit :) Ja tiedän, että vasemman käden pitäisi olla hevosessa kiinni mutta tämä oli hetkellinen hairahdus kuvan ottoa varten! Tätäkään en ole tainnut teille jakaa. Meillä on mielenkiintoinen potilas kirurgian osastolla. Sillä on, kuten kuvasta näkee, melkoinen kasvain jalassa. Ja sitä on yritetty hoitaa vaikka millä tavalla, viimeisimpänä tehny ns. autovaccine eli otettu näyte tuosta kasvaimesta, tehty siitä rokote, joka annettu hevoselle ja sen tehtävä olisi stimuloida hevosen immuunijärjestelmää ja taistella tuota kasvainta vastaan. Mutta mikään ei tunnu tehoavan. Harmillista.

Täällä on kovasti kevään tuntua ilmassa! Aurinko lämmittää todella paljon jo ulkona. Vielä maassa on valkeaa sen sentin verran ja yöllä ollaan pakkasella, mutta eiköhän se kuukauden päästä ole kevät hyvässä mallissa. Ensi viikolla kolmet tentit, sitten vielä hmm 4 niiden jälkeen ennen lukukauden vaihtumista. Ja sen jälkeen tasan vuosi opintoja jäljellä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti