tiistai 15. joulukuuta 2015

Reissussa


LOTin sinivalkoisin siivin matkustin pikareissulle viikonlopuksi nauttimaan joulumarkkinoiden tunnelmasta. Tehdäänpäs kuva-arvoitus, missä kaupungissa kävin? Vihje tulee alla.

Kyllä - aivan oikein!

Hampuri oli kyllä aivan mahtava kaupunki! Vaikka siellä ei ollut vanhoja rakennuksia paljoakaan eikä kovin vihreäkään minusta ollut, niin se miten paljon siellä on vettä, oli varmaan se, mikä sai minut innostumaan. Siellähän on siltoja enemmän kuin Amsterdamissa ja Venetsiassa yhteensä. Voin suositella kyllä! Toki joulumarkkina-aikaan mikä tahansa saksalainen kaupunki on minusta mahtava, jopa vaikka Frankfurt. Olen pyrkinyt joka vuosi täällä ollessa käymään jossain joulumarkkinoilla, eka vuonna kävin Krakovassa, sitten Dresdenissä ja viime vuonna Prahassa. Sen Prahan valtavan pettymyksen jälkeen halusin tänä vuonna Saksaan. En ymmärrä, kun Prahaa hehkutetaan joka matkatoimistossa joulumarkkinoiden osalta ja minusta se oli sanoinkuvaamattoman surkea. Jos siellä joku käy joulumarkkinoilla, ei todellakaan saa oikeaa fiilistä sitä millaista siellä parhaimmillaan on. Nyt sitten kuvien pariin!


Tästä oli pakko ottaa kuva, vaikka ei kovin jouluinen olekaan :)

Huomaa tuon reiän reunukset, oli vaikuttava talo!


Loimulohi tuoksui niin hyvälle, mutten ostanut kun sitä saa kotonakin

Rathaus (kaupungintalo), jossa on huoneita enemmän kuin Buckinghamin palatsissa Lontoossa, yhteensä 647 kappaletta. Ja sen edessä on ne suosituimmat ja isoimmat joulumarkkinat, joita siis kaupungissa oli useampia.Joulukuusi, sama joka alla on pimeällä valoissaan

Oli niin paljon ihmisiä tässä kauppakeskuksessa!


Chilehaus - laivan mallinen talo, jonka rakennutti joku maustemiljonääri 1900-luvun alussa
Rathaus ja joulumarkkinat pimeällä

RathausHamburgin 44000 miljonäärin shoppailukatu

Toisella sivulla oli myös "Hyvää joulua" ja "Wesolych Swiat", mutta huomasin ne vasta aamulla
Reeberbahniltakin löytyi tietysti teemaan sopiva joulumarkkina

Reeberbahn. En kyllä ehkä pimeällä olisi tänne uskaltautunut..

Hampurin satama. Maailman 2. suurin

Tänne kaikki paikalliset suuntaa sunnuntai-aamuisin, kalamarkkinoille


Tuon satama-alueen ja Elbe-joen alla menee tunneli, 426m pitkä. Hissillä pääsee autotkin alas, jos joku haluaa ajaa. Mutta taitaa pääasiassa jalankulkijoita ja pyöräilijöitä olla siellä.


Tämä Speicherstadtin alue kuuluu Unescon maailmaperintölistalle, kaunista seutua

Nuo taustalla olevat talot, hintaluokka on 30-40000€/m2. Ja nuo purjeveneet tuossa, nuo molemmat omistaa sama, yksityinen henkilö. Jollain on ylimääräistä rahaa..

Tässä on Hampurin rakenteilla oleva kulttuuritalo. Sen rakentaminen alkoi vuonna  2010, budjetilla 70 000 000€. Se ei ole vieläkään valmis, avajaisten pitäisi olla 2017 ja budjettikin on paisunut yli 1 000 000 000€. Tämä siis rahoitetaan veronmaksajien rahoilla ja jotta kaupunkilaiset saa jotain vastinetta, jokaiselle on luvattu yksi (1) ilmaislippu konserttiin :p Aika paljon nyt Saksassa tällaisia kohteita, jotka ei valmistu koskaan ja budjetti on ihan jotain muuta kuin pitäisi, yksi esimerkki on vaikka Berliinin uusi lentokenttä. Ja huomaattehan, tuossa on osa ikkunoista kaarevia, akustiikan takia. Ikkunoiden hinta on noin 20 000€/kpl 


Täältä alkoi Hampurin suuri palo vuonna 1842


Siinäpäs Hampuri tiivistettynä, ihan vain pienen pintaraapaisun näin kahdessa päivää. Nyt kaikki varaamaan Finnairin lentoja kyseiseen kaupunkiin!

Mainitsinkin teille aiemmin, että äiti toi joululaatikoita tullessaan ja tarkoituksena oli tarjota jouluillallinen sille mun nepalilaiselle kämppikselle ja kutsuin myös Niinan, meidän uuden suomalaisen ell opiskelijan syömään.


Eikös se ihan joulupöydälle näytä? Kämppis on vegaani, joten hän tyytyi lanttu- ja porkkanalaatikkoon ja piirakoihin, mutta niistä hän kyllä tykkäsi ihan oikeasti. Ja hassu kuriositeetti, lanttulaatikkoa meni enemmän kuin porkkanaa :) Jälkkäriksi sitten glögiä, torttuja ja Fazerin sinistä!

Viimeinen viikko koulua ennen joulua jäljellä, huomenna vielä kirurgian lopputentti edessä. Ja perjantaina sitten kohti Joensuuta! Toivottavasti edes pikkaisen tulee lunta, ei se muuten tunnu oikein joululle..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti