maanantai 20. huhtikuuta 2015

Mukavaa kevättä!

Vaikka edellisestä postauksesta on kolme vai jo melkein neljä viikkoa, silti mitään kummallista ei siinä ajassa ole kerennyt tapahtua! Pääsiäinen oli ja meni lumisateessa – ei kiva. Mutta sitten kyllä kevät lähti tulemaan rytinällä, nyt on jo ihan vihreätä, perjantaina talonmies ajeli ruohon ekan kerran ja kylläpäs se tuoksuikin hyvälle pitkän talven jälkeen! Lämmintä on ollut jo useampana päivänä 23-24, tosin mennyt viikonloppu oli taas kylmä. Vettä ei ole satanut edes muista milloin viimeksi. Eli säiden puolesta elämä hymyilee! Mutta koulu on ollut kyllä kovaa hommaa, pääsiäisen jälkeen on ollut jo 6 tenttiä, muutama projektin esitys jne jne.. Aivan hullua hommaa. Ja vielä parisen kuukautta pitäis jaksaa paahtaa! Näillä näkyminen 1.7 on eka työpäivä.. Mutta tästä sitten hieman lähempänä, kun varmistuu.

Näin maanantaisin päivät on äksöniä täynnä. Viikko alkaa ruumiinavauksella, tänään toinen koirista olikin erityisen mielenkiintoinen tapaus. Ensinnä sen keuhkot oli täynnä kasvaimia eli se ei ole pystynyt hengittämään. Mutta sitten kun sydämen aukasi, sieltä löytyi Dirofilaria Immitiksiä eli amerikkalaisia sydänmatoja! Kyseiset loiset ei esiinny Suomessa, kai meillä on liian kylmä, moskiitot niitä levittää. Välimerellä on melko yleinen loinen ja tämä tapaus oli nyt Puolan tämän vuoden eka! Viime vuonna oli yksi tapaus. Eli vaikka sydänmadon normaalia elinaluetta on Australia, Amerikka, Japani, Välimeri, niin nyt se on siis kivunnut jo aika pohjoiseen. Ja nyt on täällä meillä vähän kerrassaan ruvettu ennaltaehkäisemään noita Dirofilaria tartuntoja. Vaan eiköhän se tuokin loinen vielä joku päivä Suomesta löydy, tulee vaikkapa espanjalaisten pelastettujen katukoirien mukana. Laitan kuvan tuonne loppuun eli jos et halua nähdä verta ja avattua sydäntä ja keuhkoja, ole varovainen kuvien kanssa.

Ruumiinavauksen jälkeen on kirurgiaa, jossa on nyt pari kertaa harjoiteltu tikkien ompelua. Viime viikolla ihoon, mikä oli ihan kohtuullinen järkevää ja helppoa, mutta tänään ommeltiin suolia, mikä ei todellakaan ollut enää helppoa. Ja miksi ihmeessä niitä erilaisia ompeleitakin tarviaa olla varmaan kymmenen erilaista! Ja totta kai kaikilla on oma nimi, joka pitää muistaa, kun ensi maanantaina opettaja sanoo tentissä, että teeppäs nyt Connel ommel. Minusta ei ehkä tule kirurgia isona..

Nii ja melkein unohdin kertoa viime viikosta. Meillä on menossa kurssi, jossa on käytännön ensikosketus vähän kaikkeen. Ja viime viikolla oli sitten suuontelon tutkiminen. Opettaja työskentelee vaan pieneläinten kanssa eli se on ihan käsi lehmien ja hevosten parissa. Ja koira ja kissa olikin ihan ok. Sitten oli vuorossa lehmä, joka vielä meni jollain tavalla. Mutta hevosta varten opettaja pyysi kollegaansa näyttämään meille miten suuontelo hevoselta tutkitaan. Poni pistettiin pakkopilttuuseen. Koska ”suunavaajaan käyttäminen on äärettömän vaarallista ilman rauhoitusta, käytetään kiilaa”. Tämän avustajaeläinlääkärityttö pyöritteli kiilaa kädessään, jokainen teistäkin varmasti on kiilan nähnyt ja tietää, että kahva tulee ulospäin. Hän yritti sitä tunkea suuhun.. Lopulta ne sitten saivat kiilaa sentin pari poskihampaiden väliin ja sitten vain katsomaan suuhun.. Poni heiluu, rakoa hampaiden välissä ehkä sentti, ei valoa, ei puhettakaan että pitäisi kokeilla suuta. Kyllä me katsottiin sitä touhua suu auki.. Suunavaaja, joka siellä oli näytillä, oli kyllä niin painava, että ei sitä olisi kukaan jaksanut suuhun virittäkään! Valehtelematta kahdella kädellä sitä piti kannatella.. Toivottavasti jollain kurssilla asia näytettäisiin niin kuin pitääkin, tämä oli kyllä niin kamalaa, että ihan sanattomaksi veti…


Vaan nyt on aika alkaa pänttäämään mehiläisten anatomiaa ja sairauksia…. Perjantaina tentti.. Jee…

Välineitä suunavaamiseen


Kesän eka ruohonleikkuu!


 Meillä oli viime pe-su ruokafestarit kampusalueella, parisenkymmentä kauppiasta.


Ei taitais Suomessa kauaa onnistua, salaatin pilkkominen ulkona..

Kinder pirtelö, nam!

Ja ilmaisia olutmaistiaisia.. Baarilinja-autokin oli tarjolla..

Eikö ole aika upea taideteos! Torstaiselta "piirustustunnilta" eli parasitologian labroista..
Nostalgiaa!

Täällä vielä näitäkin on! Ja vyötärölaukku on myös aika yleinen näky täällä..                              Nyt tulee sitten verisiä kuvia!!!!

Nuo patteja täynnä olevat elimet on keuhkot 

Dirofilaria Immitis - amerikkalainen sydänmato. Kasvaa noin 30cm pituiseksi, jollainen pisin tuolta löytyi.  Yhteensä matoja oli tällä koiralla 5. Jos joku haluaa katsoa, niin youtubesta löytyy aika mielenkiintoinen video leikkauksesta, jossa noita matoja poistetaan koiralta ikäänkuin pulloharjaa käyttämällä.  Dirofilaria Immitis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti