sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Kiukkua!

Jos kiukustukseen voisi kuolla, niin se olisi varmaan tapahtunut tänä viikonloppuna.. Minun pitäisi olla tänäänkin Essenissä, Saksassa Equitana-messuilla. Sen sijaan olen Wroclawissa, Puolassa. Lufthansan lentäjät päättivät ruveta lakkoilemaan juuri nyt ja minun lennot peruttiin.. Torstaina sain tekstiviestin, että perjantaiaamun lento on peruttu, iltapäivän lento on ylibuukattu ja siitähän se kierre sitten lähti liikenteeseen.. Onneksi hotellin sai peruttua ilman kuluja ja vaikka vuokra-auton olin maksanut etukäteen, Sixt palautti rahat, vaikka niiden ei sitä olisi tarvinnut tehdä. Eli täydet pointsit saksalaiselle asiakaspalvelulle ja Sixtille! Enää on vain pääsylippujen hinnat saamatta takaisin.. Mutta ei kyllä kamalasti ole sympatiaa noille lentäjille, jotka jää eläkkeelle 55-vuotiaana, tienaa varmaan 200000€ vuoteen tekemällä 180 päivää vuodessa töitä ja tuosta saavat 60% eläkkeenä..

Mutta koska lentoa ei ollutkaan, menin perjantaina kouluun ja olikin mielenkiintoista, kun puhuttiin kaneista ja opettaja selitti kanien hammashoidosta! Pääsin kurkkaamaan suuhun, en kylläkään nähnyt yhtään hammasta, kun pupu ei ollut rauhoitettuna ja ne ei ihan niin hyvin ole paikallaan kun hevoset, mutta silti :) Kysyin opettajalta, jos pääsisin seuraamaan, kun hän tekee hammashoitoja pupuille, voisi olla hauska verrata ja jos vaikka pupu satuttaisiin rauhoittamaan, niin pääsisin paremmin tutkimaan suuta.

Sain viikolla kämppiksenkin. Puolalainen, ekan vuoden ellopiskelija. Tämä taitaa olla nyt kahdeksas puolalainen, jonka kanssa asun. Olen aina ajatellut, että mulle on vaan sattunut huonoja kämppiksiä, mutta ei se voi olla niin, kyllä niillä kaikilla on niin samanlaiset tavat, että niiden täytyy olla jotain minkä ne oppivat jo äidinmaidosta. En kyllä tiedä muita niin sikapossuja, kun nämä puolalaiset. Esimerkkejä. Jos sinulla on ruokaa jossain kipossa tai vaikka metvurstia avattuna, niin sinähän pakkaat ne pussiin tai laitat elmukelmun päälle tms, jotta ne eivät avonaisena haise koko jääkaapissa tai toisaalta ota hajuja itseensä? Tai jos leikkaat sipulia, niin et jätä sitä käyttämätöntä lojumaan pöydälle kunnes käytät sen parin päivän päästä? Tai jos toinen siivoaa ja sinä syöt kohta leipää ja varistelet muruja lattialle, varmaan otat harjan ja lapion ja siivoat ne pois?  Puolalaiset (kahdeksan ihmisen otannalla ja muiden kommentteja kuuntelemalla) eivät toimi niin.. Ei mulla koskaan ollut sen mun brasilialaisen kämppiksen kanssa tuollaisia ongelmia. Tai viime vuonna meillä oli pari espanjalaista kämppiksinä muutaman kuukauden, niin nekin oli siistejä, ne jopa oma-alotteisesti ehdottivat siivousvuoroja! Eli joku näissä puolalaisissa on.. Ja nythän on menossa vuoden toinen valkosipuliaika. Täällä uskotaan kovasti valkosipulin flunssaa ehkäisevään voimaan ja sitä ei voi olla haistamatta bussissa tai ratikassa..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti