tiistai 11. helmikuuta 2014

Lukukausi takana!

Noniin, nyt olisi se biokemiakin hoidettu alta pois eli enää mikään ei estä minua valmistumasta eläinlääkäriksi! Olin kyllä hieman pettynyt eilisen lopputentin tasoon, se oli paljon, paljon helpompi kuin osakokeet. Ainakin tuntui siltä. Tai sitten vain osasin asiat niin hyvin vuoden tahkoamisen jälkeen. Ohessa on kuva meidän ko. aineen proffasta, tuo on vuosia sitten varmaan otettu, sillä me joskus laskettiin, että hän on varmasti hyvin lähellä 80v niiden juttujen perusteella, mitä hän on meille kertonut. Hän ei tosiaankaan ollut kovinkaan suosittu opettaja, sillä hän vaati paljon ja tenteistä pääsi läpi yleensä 2-4/16. Mutta hänen vanhanaikainen, hieman pelottavakin opetustyyli sopi mulle erinomaisesti. Ja koska tuo kuva on niin hurja, printtasin sen A4 koossa ja laitoin sen seinälle mun pöydän eteen tuijottamaan ja vahtimaan, että opiskelen kunnolla tuohon tenttiin. Ja se kyllä auttoi!

Prof. Hutny


Muut tentit meni myös läpi, ja ihan oikeastaan erinomaisilla arvosanoilla. Eli tästä on hyvä jatkaa kevätlukukaudelle. Saatiin eilen lukujärjestys ja onpahan aika tappavan tiukan oloinen kevät tiedossa. Maanantaisin koulua 8-18.30.. Mutta siitä lisää lähempänä!

Täällä on ollut aivan upean mahtavat kevätkelit pari viikkoa, ihan hirvittää lentää Suomen talveen. Yhtenä päivänä oli niin kummallinen päiväkävely, että siitä on pakko kertoa teille lisää. Mulla on sellainen vakireitti joen rannalla, jonka tunnen kuin omat taskuni. Nyt kuitenkin ensiksi kettu juoksenteli mun edellä. Ja en ole kettua kovin usein missään nähnyt, joten olin kovin kyllä ihmeissäni. Vähän ajan kuluttua tuli pari tyttöä vastaan ja heillä oli myös koirat mukana. Mutta myös kissa! Siis kaksi koiraa ja kissa oli vapaana lenkillä tyttöjen kanssa! Siinä vaiheessa kun kissa jäi hieman jälkeen jotakin nuuhkimaan ja toinen tytöistä kutsui sitä ja kissa meni kutsusta luokse, mun piti nipistää itseäni, että olenkohan unessa vielä. Kissa vapaana lenkillä koirien kanssa on jotain ennen kuulumatonta! Viimeinen kummallisuus näkyy tuossa oheisessa kuvassa – helmikuun 4. päivä ja pojat on pelaamassa tennistä ulkokentällä shortsit ja t-paidat päällä! Kummallinen, kummallinen kävely!

4.2.2014 Huomaa tennispelaajien vaatetus


Nyt sitten pitää jatkaa tuosta ketusta, jonka näin silloin pari viikkoa sitten, sillä taisin nähdä saman ketun viikonloppuna samalla suunnalla.. Ja se taisikin olla ”kettu”… Huomasin, että sillä oli kaulapanta kaulassa ja tutkailtuani kyseistä eläintä aikani, totesin, että sehän taisikin olla kissa! Toivottavasti tämä ei pilaa mun mainetta tulevana eläinlääkärinä, että en erota kettua kissasta, mutta kun se oli aivan ketun näköinen! Sillä oli punertava turkki, suunnattoman paksu häntä (ihan yhtä paksu kuin kroppakin) ja hännänpää oli valkoinen! Eikö ne ole ihan ketun tuntomerkit!!

Millä kissalla on oikeasti noin paksu häntä??!


Ihan hyvin voisi olla kettu! :)


Eräänä toisena päivänä hieman poikkesin normaalireitiltä ja ylitin joen, jossa mun nenään tuli hevosen haju. Vilkuilin ympärilleni ja niin vain löysin hevosen yhden talon pihasta paksujen muurien sisältä. Ei tulisi kuuloonkaan, että Suomessa olisi mahdollista pitää hevosta moisessa paikassa – kahden joenhaaran välissä, käytännössä asutuksen keskellä, ilman maata. Sen ulosteethan voisivat kulkeutua jokeen ja saastuttaa sen, ja haiseehan se itse hevonenkin niin voimakkaasti, että naapurit häiriintyisivät.. Mutta sen mitä tuota hevosta näin, niin minusta se vaikutti ihan aika hyvävointiselle ja iloiselle. Jospa joku kerta siellä näkyisi joku ihminen, niin voisin yrittää kysellä lisätietoja.

Etsi hevonen tästä kuvasta

Ko. hevonen asui tässä paikassa, tuolla valkoisen talon kupeessa..


Mun oli pakko napata kuva erään sattumanvaraisen ravintolan menusta. Ei niinkään nuo ruoka-annoksien sisällöt olleet kiinnostavia, vaan niiden hinnat. Kun katsot kuvaa ja näät pääruokien hinnat 15,90-33,50, niin voisit kuvitella olevasi vaikka Suomessa. Mutta kun noiden hintojen rahayksikkö ei ole € vaan zl. Ja 1€=4zl. Eli miten on mahdollista, että vaikkapa kananrinta maksaa täällä 24,90zl, mutta Suomessa se maksaa melkeinpä 4x24,90zl=100zl eli 25€???

Katso hintoja


Mutta, päivän ensimmäinen lentokone kutsuu.. Toivottavasti säät on suotuisat Suomessakin, ainakin nyt näyttää kohtuu leudolle. Palataan asiaan parin viikon päästä, puhelimellakin tavoitat minut nyt taas parin viikon ajan! Mukavaa helmikuuta kaikille!

Wroclawin uusi lentokenttä - rakennettiin parin vuoden takaisin jalkapallon EM-kisoja varten

Muutaman kerran tullut nukahdettua näille lepotuoleille täällä kentällä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti