sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Talvea

Paljon on tapahtunut tämän parin viikon aikana, jona en ole teille ennättänyt kirjoittaa. Ihan piti tehdä muistiinpanoja post-it lapulle seinään, jotta muistaisin edes osan tapahtumista, tahtoo nimittäin ajatukset pyöriä vain noiden kouluasioiden parissa.

Meilläkin hieman talven tuntua ollut täällä - toissa yönä oli pakkasta -13! Koko viikonloppuna ei ole laskenut alle -10. Mutta tosi kiva, täydellinen talvisää oli tänään, kun aurinko paistoi ja sopiva pakkanen. Ei vain oikein nämä paikalliset tykkää, kun normaalisti aurinkoisena viikonloppuna tuolla joenvarrella on ulkoilijoita tungokseen asti, niin nyt ne voi laskea yhden käden sormilla ;)

Nuoralla kävelyä
Onko lukijoissa joku, joka haluaisin Lappeen raviradalle ilmaisen sisäänpääsyn koko vuodeksi? Ne lähettää mulle jonkun VIP-passin tms joka vuosi, mutta ei kamalasti ole käyttöä sille. Mutta jos joku tarviaa, niin laittakaa sähköpostia! Sehän olis vaikka mainio lahjaidea jollekin :)

Viikolla käytiin seuraamassa kohtuun kuolleen vasikan ruumiinavausta ja tykkäsin kovasti! Tämä oli lähes tuore ja aivan koskematon. Viime vuonna anatomiassa meidän koiran raadot ei tosiaankaan olleet tuoreita.. Ja kun sitten sisäelimiä harjoiteltiin, niin nehän oli kaikki erikseen, niin tällä vasikalla ne oli oikeilla paikoilla, niin jotenkin siitä sai paljon enemmän selvän. Ja ne oli myös värikkäitä, eikä sellasia tylsiä harmaita. Tyyppi, joka sen vasikan aukasi, oli tehnyt sitä kyllä joskus aiemminkin, se oli niin hiton taitava. Eikä millään skalpelilla leikannut vaan ihan fileerausveitsellä veteli! Sillä oli myös kahvikuppi siellä - leikkeli vähän ja sitten hörppäsi kahvia päälle. Asia, mikä ei varmasti olisi ikinä sallittua Suomessa!

Aivot - paljon mielenkiintoisemmat näin livenä kuin kirjassa

Fysiologiassa sitten opiskeltiin synnyttämistä. Eka katsottiin, kuinka lehmä vasikoi. Mutta sitten proffa näytti meille naisen synnytyksestä videon.. Minusta vähän tuntuu, että meistä kukaan ei enää halua tehdä lapsia, oli se niin karsea näky! Yksi meistä taisi katsoa koko videon, mun oli pakko kääntää katse pois, kun ruvettiin leikkaaman välilihaa.. Mutta kukaan ei pyörtynyt kuitenkaan! :) 

Otin muutamia kuvia vanhoista työkaluista, varsinkin nämä hampaidenhoitovermeet oli ihan mielenkiintosia. 

Tämä voisi olla vähän liian iso jollekin minille :)

Muuten, tuli mieleen, että joululomalla oli muutamassa paikassa puhetta television katsomisesta ja sarjoista, joita ihmiset seuraa, niin voisin vinkata teille erinomaisen sarjan "White collar". En tiedä saako siihen mistään subeja, ei ainakaan suomenkielisiä varmaan saa, mutta jos enkku yhtään sujuu, niin suosittelen tuota! Vinkkasin eräälle luokkakaverille ja hän vinkkasi kaverilleen, joka katsoi kaikki 5 tuotantokautta pariin viikkoon! Eli se on kovin koukuttava sarja, ei ainoastaan suunnattoman komean päänäyttelijän takia.. ;)

Toin Suomesta Luizalle juustonaksuja megapussin ja se on aivan hulluna niihin! Seuraavalla kerralla täytyy kuulemma tuoda pari pussia! Turvatarkastuksen setät on varmaan ihmeissään mun käsimatkatavaroista.. Mutta juustonaksut on niin koukuttavia, mukava nähdä, että minä en ole ainut, joka ei voi lopettaa, kun pussin avaa ja ekan ottaa. 

Mulla on ensi kesäksi muutamia loistavia kuvioita vireillä, jotka hyödyttäisi suuresti niin teitä kun minuakin, jos ne etenee tätä suunnittelu- ja alustavaa sopimisvaihetta pidemmälle. En halua kertoa niistä vielä sen enempää, jos ne ei toteudukaan, mutta lupaan julkistaa heti kevään mittaan jos/kun niistä tulee virallisia. Pitäkää peukkuja, vaikka ette tiedäkään mitä varten! Itse jo kovasti odotan kesää!

Meillä oli puolan koe maanantaina ja kuten alla olevista kuvista voi päätellä, se ei ole meidän suosikkiaine  :)Mutta nyt, eläinten jalostuksen ihmeellinen maailma odottaa! 40min opiskelua, 20min päikkäreitä.. Nyt on 40min "opiskeltu", päikkäreiden aika!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti