sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kesä jatkuu

Laitoin nyt muutamia kuvia tuonne kesälomareissusta kertovaan blogitekstiin, tulipas mukavan kesäinen fiilis, kun katseli sen reissun otoksia. Toki, meillä lämpeni täällä aika kivasti lämpötila pyörii 15 ja 20 asteen välillä ja sen pakkasyön jälkeen yötkin lämpenivät kovasti. Eli täällä on siis melkein yhtä lämmin kuin Suomessa kesällä :)

Hieman täytyy taas päivitellä, miten asiat voi olla välillä kankeita. Jalostuksen opettaja tosiaan haluaa viedä meidät omakustanteisesti eläintarhaan yms, mutta asia ei ole niin helppoa, että vain mentäisiin, vaan opettajan pitää anoa lupa dekaanilta (tiedekunnan johtajalta), että luennot voidaan pitää luentosalin ulkopuolella. Ja tokihan lupa myönnetään, mutta sitä vain täytyy anoa ensin. Aivan pähkähullua, en jaksa uskoa, että Suomessa ihan näin kankeaa on. 

Ja onhan kaikki käyneet jo katsomassa ja peukuttamassa (kyllä vain, käytin facebook terminologiaa ;) ) tämän videon Takakadun kirurgit - mä tahdon leikkaa Eilen sattui löytymään ja olipas hulvaton video, ja ymmärrän kyllä poikia ihan täysin! 

Fysiologia on vaikuttanut tosi mielenkiintoiselle aiheelle, kirja on yllättävän helppolukuinen ja kiinnostava, niin tällä hetkellä se on mun suosikkiaine. Wikipedin mukaan "Fysiologia on biotieteiden ja lääketieteen osa-alue, joka tutkii elävien organismien toimintaa ja toimintamekanismeja", jos kaikille ei ole ihan selvää mitä fysiologia on. Biokemia on ihan yhtä tylsää ulkoaopettelemista kuin mitä ennenkin, mutta ei se taida ihan helppo aine olla, koska proffa haluaa siirtää kolme oppilasta meidän luokalta takaisin ekalle luokalle helmikuussa, kun ne eivät päässeet ekaa biokemia lukukautta läpi, niin joutuvat aloittamaan sitten ykkösten mukana uudestaan. Eli kannattaa siis opiskella näköjään ahkerasti. Mikrobiologiasta en vielä oikein tiedä mitä ajattelen, kun ei ole siinä päästy vielä oikein asiaan, ollaan vain käyty läpi historiaa ja miten labrassa toimitaan. Mutta ensi viikolla sitten varmastikin. Ainut kehno asia, että sekä fysiologiassa että mikrobilsassa proffat haluaa pitää joka viikko pienen testin eli joutuu ihan oikeasti lukemaan. 

Perjantaina oli histologian professorin järjestämät bileet. Dr. Kuropka organisoi joka vuosi näin lokakuussa bileet, joihin monesti tulee myös muita opettajia. Ideana on kai, että opiskelijat näkisi, että proffatkin on vaan ihan ihmisiä. Viime vuonna kyseiset bileet oli aika hurjat, Dr. Kuropka tippui pöydältä yms, mutta tänä vuonna oli vähän sivistyneempää touhua, kun oli ruokaakin tarjolla.. Hieman alkoholin hintoja, niin oluttuoppi maksaa yleensä 1,5€ ja drinkit 4€. Siideriähän täällä ei tunneta.. Mutta pikkaisin halvempaa kuin Suomessa, erityisesti tuo oluttuoppi taitaa olla aika montakertaa halvempi täällä kuin Suomessa. Ja puolalainen oluthan ymmärtääkseni erittäin hyvää, itse en olutta juo, niin en osaa sanoa, mutta toin sitä tuliaisiksi Suomeen, niin eräskin olutta saanut oli hyvin närkästynyt "tämähän on ykkösolutta, kun on niin pehmeää maultaan??!" Pyysin sitten katsomaan kyljestä, että prosentteja kyllä on 5,4.. Mutta kannattaa siis maistella, jos Puolassa joskus käytte!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti