lauantai 2. maaliskuuta 2013

Kevään tuulahdus

Haa, meille tuli lopultakin kevät! Joku ihmeellinen takatalvi piti Wroclawia otteessaan, lunta satoi viikon putkee, mutta nyt ne on lopultakin kaikki poissa ja meillä näyttää tältä

2.3.2013
Ensi viikolle lupailee +15 lämpötiloja. Ja joku vielä ihmettelee, miksi valitsin Wroclawin Helsingin sijasta :)

Pari viikkoa uutta lukukautta takana, niin nyt on jo jonkinlainen käsitys uusista aineista. Histologian, puolan ja biokemian opettajat saivat lomalla päähänsä, että joka viikko pidetään pikkuinen koe, "just for fun", mulla on kyllä hieman eri käsitys hauskasta. Mutta toisaaltahan se on hyvä, kun joutuu opiskelemaan koko ajan. Esimerkiksi kun biokemiassa joka viikko luennolla tulee muutama tuollainen alla oleva molekyyli ulkoaopeteltavaksi, niin sillon koetta edeltävänä iltana, jos näitä yrittää vaikkapa 20 painaa mieleen, voi olla aika epätoivoista muistaa jokaisen kaksoissidoksen paikka.

Hemi - sitoo happea mm. hemoglobiinissa

Genetiikka vaikuttaa teorian osalta tosi kinkkiselle, mutta käytännön labrat taas puolestaan tosi mielenkiintoisille. Päästään risteyttämään hedelmäkärpäsiä, tekemään niille erilaisia testejä ja sitten lopulta tutkimaan ihan koiran DNAta ja jotain niiden perinnöllistä silmäsairautta.

Biokemia on tosiaan vaan molekyylien ulkoaopettelua, vielä parin viikon jälkeen ei vaikuta mitenkään ylitsepääsemättömälle, tokihan se koko ajan vaikeutuu. Tällä viikolla oli tosiaan eka pikkutesti, josta voi saada yhden pisteen välitenttiä ajatellen, mutta se ei kuulostanut menneen kaikilla ihan putkeen. Saa nähdä kuinka proffa on kiukkuinen. Ja kun peruskemian kurssilla ihmiset sai uusia noita pikkukokeita useampaankin otteeseen, jotta he sai kerättyä pisteitä, ja nyt ei saakkaan, niin voi tulla ongelmia. En yhtään ihmettelisi, vaikka kesällä joku jäisi joukosta kokonaan pois.

Biologia on melkolailla tylsää, opiskellaan pääasiassa selkärangattomia, kun selkärangalliset tulee tässä vuosien saatossa muutenkin tutuiksi. Mutta se bilsan osasto on tosi mielenkiintoinen, siellä on vaikka mitä hienoja otuksia säilöttyinä purkkeihin ja seinille. Täytyisi hoksata ottaa kuvia joku kerta. Agronomia ja ympäristönsuojelu on myös ihan hömppää, mutta erityisen pöljää on tietotekniikka. En ymmärrä, mihin ihmeeseen mun pitää tietää mitenkä tehdään nettisivut tai kaikki ne muut koodauskuviot, joita joudutaan opiskelemaan! Jos tarvitsen jotain tuollaista, lienee paljon helpompi teettää ne jollain ammattilaisella, kuin yrittää ruveta itse väsäämään. Mutta tietotekniikka on yksi niitä ns. pakollisia aineita, jotka Puolan hallitus on määrännyt kaikille korkeakouluopiskelijoille pakolliseksi.

Ensi viikonloppuna on se IGFP:n konferenssi Saksassa. IGFP tuossa on ihan linkki sinne yhdistyksen sivuille ja ohjelmakin, jos jotakuta kiinnostaa. Ohjelma on toki englanniksi, mutta sivut on muuten saksaksi. Googletranslator on oiva vehje, jos haluaa kääntää eikä saksa ole kauhean sujuva. Laittelen sitten varmaan konferenssin jälkeen viikolla päivitystä, että mitä sieltä jäi käteen. Toivottavasti siellä olisi hyviä kauppiaita, muutama uusi työkalu olisi ajatuksissa kesää varten. Pari hevosta kaipailisivat sellaista spesiaalisähköraspia, mutta se varmaan pitää tilata suoraan Jenkeistä valmistajalta, ei varmaan tuolla ole kellään niitä myynnissä. Mutta katsellaan.

Törmäsin jonkun puolalaisen klinikan fb sivuihin Klinikka ja siellä oli mielenkiintoinen tapaus kuvina

Mitähän on tapahtunut?
Sama kieli parantuneena
Eli pitäkää kieli keskellä suuta ja suu kiinni!

Mukavaa talvimyrskyä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti