keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Takaisin

Olipas mukava käydä Suomessa, nähdä joitakin uusia hevosia ja ihmisiä. Luntakin kerkesin nähdä - jos siellä kaakon kulmalla tuntuu, ettei teillä ole lunta riittävästi, niin soittakaapas mulle, niin tulen käymään ja tuon lumen mukanani! En nimittäin ymmärrä, mikä ihmeen lumimagneetti minä olen. Viime talvena joka kerta kun olin Imatra-Lappeenranta akselilla, satoi lunta sen 20cm ja taas tänä talvena, kun olin nyt siellä, tuli lunta. Olihan se kyllä kiva, kun oli valoisampaa, vaan sitten lumien lähdettyä se ankeus taas paljastui.

Puolaan palaaminen ei mennyt ihan putkeen. Lento Joensuusta Helsinkiin oli tunnin myöhässä (älkää lentäkö Flybellä, jos vain mahdollista, aina myöhässä!), niin minulla oli sitten 30min aikaa ottaa laukku 2-terminaalista, ennättää 1-terminaaliin ja tehdä uusia check-in. Ja senhän tietää, kuinka siinä kävi. Olin 25min ennen koneen lähtöä lähtöselvitystiskillä, tokihan sieltä portille soittivat, mutta olivat jo ottamassa ihmisiä sisään, niin eivät enää huolineet minua. Voi sitä ketutuksen määrää! Eipä siinä, kello oli 20.00 eli mitään ei siihen aikaan enää kulje minnekään ja mikään lipputoimisto ei ole auki, eikä kyllä kukaan mitään olisi korvannutkaan, koska Joensuun lento oli eri lipulla. Aikani kiroiltua varasin uuden lennon Helsingistä Wroclawiin maanantaille, pieni hintaero oli Finnairin ja puolalaisten LOTin välillä; 850€ ja 210€.. Ja koska pitkä yö lentokentällä ei innostanut ja rahaa oli palanut ylimääräiseen lentoonkin, niin buukkasin samalla lentokenttähotellista sviitin yöksi, siinä konkurssissa enää mikään tuntunut miltään. Mutta yö hyvässä hotellissa ja runsas aamiainen nosti hieman tunnelmaa eikä ketutus ollut enää ihan niin suurta.

Harmitti toki, kun maanantaina meidän oli tarkoitus aloittaa avaamaan koiria, niin en päässyt mukaan. Mutta torstaina sitten minäkin! Täällä on vielä puissa lehtiä, paljon toki on jo tippunut. Lämmintäkin n. 10 astetta. Parin viikon päästä alkaa joulutori, en malta odottaa! Mutta ihmeellistä kyllä, ei täällä ole kaupoissa vielä jouluhömppää myynnissä, ei näy joulukalentereita tai valoja. Helsingin lentokentällä oli jo tullessa joulukuuset ja valot viritettynä, lokakuussa..

Seuraava Suomen reissu sitten jouluna, tarkoitus on muutama päivä rauhoittua perheen kanssa joulun viettoon ja sitten suunnata tuonne Ylivieska-Sievi-Pietarsaari akselille omien hevosten suiden pariin. Ja toki siinä sivussa katsella myös vieraita suitakin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti