lauantai 20. tammikuuta 2018

Lähellä ollaan!

Hei vaan kaikille pitkästä aikaa!

Opintoja olisi viikko (5 koulupäivää) jäljellä ja sen jälkeen valmistuminen on aika lähellä! Paljon on tullut kyselyitä valmistumisen jälkeisestä ajasta ja helmikuusta, joten tässä kaikille tietoa yhteisesti.

Ensinnäkin pahoittelut, että olen vastannut heikosti teidän viesteihinne. Ne jotka tapasivat minut joululomalla, huomasivat minun olevan flunssassa. Painoin sen lääkkeillä taka-alalle ja oletin, että kaikki oli hyvin, kun olo koheni välipäivinä tukkoista nenää lukuunottamatta normaaliksi. Mutta sitten vuoden alkupuolella tauti tuli takaisin ja tulikin sellainen kuolemantauti, ettei pahemmasta väliä. Korkea kuume useita päiviä vei olon aika heikoksi, mutta onneksi sairaalareissulta vältyttiin. Oikeastaan vasta tämä viikko on ollut sellainen normaalivointinen, ainostaan vieläkin taitaa poskionteloissa olla räkää, mutta muuten olo on hyvä. Mutta energiaa ei ole oikein mihinkään ylimääräiseen ollut. Alan nyt kahlailemaan sähköposteja läpi ja vastailemaan viesteihin.

Sitten tulevaisuuteen. Meillä on tosiaan enää ensi viikko opintoja jäljellä ja sitten on tutkintotodistusten odottaminen ja sen jälkeen sen avulla voin hakea oikeuksia Suomeen. Mutta kuulin tällä viikolla, että tämä todistus pitää hakea henkilökohtaisesti dekaanin toimistosta. Olin olettanut, että se tulee postissa Suomeen. Mutta ei, henkilökohtainen visiitti vaaditaan. Ja ilman tätä paperia ei voi hakea oikeuksia Suomesta. Milloin tutkintotodistuksen saa, niin helmikuun aikana. Sen tarkemmin siitä ei kukaan osaa sanoa. Eli minulla on kaksi vaihtoehtoa, joko tulen Suomeen ensi viikon jälkeen ilman tutkintotodistusta ja teen töitä tuttuun tapaan hammasteknikkona tai odotan täällä sinne asti, että saan tutkintotodistuksen ja sitten tulen Suomeen, haen ell-oikeuksia Suomesta ja pystyn tekemään hammasjuttuja eläinlääkärin oikeuksilla varustettuna. Kumpi näistä vaihtoehdoista toteutuu, niin en tiedä vielä.

Kuitenkin maaliskuun alusta lähden Saksaan hakemaan lisäoppia diastemahoitoihin liittyen ja tuttuun tapaan hammaskonferenssi on myös silloin alkukuusta. Sieltä lennän sitten Kaliforniaan kolmeksi kuukaudeksi lisäoppia hakemaan ja Suomeen paluu häämöttää juhannuksen jälkeen.

Toivottavasti näistä tiedoista oli teille hieman apua. Pahoittelen syvästi, että en ole viesteihin vastannut, mutta palaan nyt niiden pariin. Niitä oli aika monta odottamassa, eli hetkinen varmasti menee, että ne saan kahlattua läpi.

Mukavaa tammikuun loppua kaikille! Ja eikö ole mukava, kuinka talvi on jo voitonpuolella? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti