torstai 31. elokuuta 2017

Väsynyt, mutta onnellinen


Yksi kaikkien aikojen parhaista kuukausista on nyt takana! Aivan loistava reissu! Täyttä työntekoa, univelkaa on päivätolkulla, mutta kyllähän siellä oppi niin paljon, ettei sanoin voi kuvata! Ja koska hevosia kulkee sairaalan läpi niin paljon, näkee myös paljon vaivojakin.

Vaikka mun tärkein tehtävä oli tehdä 2-4 kertaa päivässä perusterveystarkastus mun potilaille, niin sekin oli mielenkiintoista, koska tosiaan hevoset vaihtui ja huomasi, että jaahas, taas sydämen kanssa jotain ongelmaa tälläkin hevosella. Ja silti nämä hevoset suoritti aika korkealla tasolla. Toki sain harjoitella letkuttamista tai IV katetrin laittamista. Paljon oli myös silmäpotilaita, oli kiva nähdä niiden tutkimusta, hoitamista ja leikkauksia. Kaikin puolin hyvä reissu!

Mutta jos jotain jäi mieleen, niin ensinnäkin se, että ähky ei aina ole sama asia kuin katastrofi, kuten viimeksi kirjotin. Toinen mikä on tärkeä, niin jos pulssin löytää jaloista, hevonen on syytä laittaa jäihin samantien! Rotaatio on suuri ongelma ja aika monta hevosta päätti päivänsä sen takia tuon kuukauden aikana. Kolmas, minkä tosiaan totesin, niin varmasti puolella hevosilla on säännöllisen epäsäännöllinen rytmi sydämessä eikä se niitä tunnu haittaavan.

Ainut mitä mietin, että nyt tosiaan oli low-season, koska kisakaudet eivät ole alkaneet ja kaikki puhuivat vain, että odotahan kun sesonki alkaa. Nyt jo olin ihan kuollut välillä, miten sitten selviää, kun on kaikki paikat täynnä hevosia! Silloin päivittäin tehdään noin 5 suunniteltua leikkausta ja hätätapaukset päälle. Ja yksi talleista on varattu silmäpotilaille, toinen murtumille ja kolmas sitten sekalaisille, kuten myös ulkotallit. Silmäpotilaiden hoito vie niin paljon aikaa, että nyt jo kolmella samanaikaisella tuntui, ettei elämässä ole muuta kuin silmälääkkeiden laittaminen..

Nyt Helsingissä ja täällä on KYLMÄ!!! Ei ihmiselle sopiva sää lainkaan! :) Kassikin jäi jonnekin Venäjälle, saa nähdä näkeekö sitä koskaan enää.. Toivottavasti Teksasin reissu onnistuu, kun siellä hurrikaani on tehnyt tuhojaan ja Dr. Moorekin on ollut siellä auttamassa uhreja. Mutta pidän teidät ajantasalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti