lauantai 3. kesäkuuta 2017

Turistina Wroclawissa

Viiden vuoden asumisen jälkeen, kokeilin katsoa miltä Wroclaw näyttää turistin silmin! Luiza, mun entinen kämppis, joka myös asui täällä 2.5 vuotta, tuli kylään Juwenaliaa varten ja sitten yhdessä tutustuttiin kaupunkiin. Pakko todeta, että onhan tämä aika upea paikka! Me tehtiin 2 päivää aamusta iltaan nähtävyyksiä ja jätettiin muutama kohde, jotka oli ennaltaan tuttuja sekä eläintarha pois eli jos joku haluaa tulla käymään täällä, niin pelkästään Wroclawiin saa menemään 3 päivää, turistille jopa 4 on suositeltavaa varata. Mutta mennään nyt kuviin!


Botanical garden, kuuluu Wroclawin yliopistolle

Sama paikka

Tonttujahan meillä on kaupunki täynnä
Guinnesin maailmanennätystonttu. Vuonna 2016 7356 kitaristia soitti kitaralla Jimi Hendrixin biisiä 

Keskustoria, Rynekiä

On meilläkin hienoa taidetta


Aivan upea! Tämä on sisäänkäynti Aula Leopoldinaan, Wroclawin yliopistoon kuuluva sali, joka edustaa renesanssia?. Rakennettu joskus 1700-luvulla. Nykyisin tuolla pidetään joitain valmistujaistilaisuuksia yms. 

Aula Leopoldina 

Tämä on toinen yhtälailla upea sali samasta yliopistosta, Oratorium Marianum 
Panorama Raclawice. Todella vaikuttava, tuollaiseen pyöreään muotoon tehty panoramataideteos, joka kuvaa Raclawicen taistelua kauan aikaa sitten

Panoraamaa 
Niin realistinen, todella vaikuttava!

Vanhaa kaupunginmuuria


Tonttukin on menossa taisteluun

Tämä paikka mua harmittaa, tai siis sen kohtalo. Se on kaupungin keskustassa, siitä saisi jotain aivan upeaa. Omistussuhteissa on jotain häikkää, omistaja ei halua laittaa rahaa renovointiin eikä ilmeisesti kaupunki täällä voi pakottaa. Sääli, todella sääli! 

Meidän uusi juna-asema. Vanha on myös vaikuttava

The Love bridge, joka vie katedraalisaarelle

Katedraalisaarta. Täällä on 6? kirkkoa, joista 5 on näkyvissä ja yksi on toisen sisässä.. 

Maisemaa katedraalin tornista. Kiitos kiitos kiitos hissistä joka vielä ylös, sen sijaan että kävelet miljoona porrasta! :D

Wroclawissa on valtava rantabaaribuumi! Niitä nousee kuin sieniä sateella! En pistä pahakseni, mikä sen kivempi, kun mennä upottamaan varpaat hiekkaan, syödä ja juoda jotain! Mutta jälleen yksi niitä asioita, joka ei olisi koskaan mahdollista Suomessa.. Tämäkin baari, joka on noin 2km päässä, eläintarhan takana, on aina aivan täynnä!

Hala Stulecia ja neula, kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin 

Tässä vain muutama maistiainen teille, herättämään mielenkiinto! Suosittelen kyllä käymään täällä. Luiza teki sitten päiväretken Auschwitziin, kun siellä ei ollut ennen käynyt. Mutta siis sekin onnistuu. Eli Varsovan sijaan ota jatkolento/juna/bussi Wroclawiin. Ja tekisin saman myös jopa Krakovan sijaan. Täältä on hyvä myös vuokrata auto, jos haluat mennä katselemaan nähtävyyksiä kaupungin ulkopuolella. Paras aika käydä on varmasti kevät, toukokuun seutuvilla, kun ei ole vielä liian kuuma. Kesällä täällä on oikeasti kuuma. Tai sitten joulumarkkinoiden aikaan, marraskuun puolivälistä alkaen. Syksykin menettelee, koska ruskaa kestää sinne joulumarkkinoille, mutta tammi-maaliskuu on ne ankeimmat kuukaudet, älä tule silloin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti