tiistai 23. helmikuuta 2016

Tasan 2v jäljellä!

Wroclaw 7.2.2016

Wroclaw 22.2.2016


Meillä oli Fatty Thursday parisen viikkoa sitten, eli paaston aloittamisen aika, tässä jonotetaan munkkeja leipomosta.. Ja niitä samoja munkkeja saa ihan jokainen muukin päivä.. 
Kerroin teille joskus Wroclawista ja sen tontuista. Nyt oli lentokentälle ilmestynyt puolalaisen suklaafirman E. Wedelin tekemä suklaatonttu! Pahoittelen kuvanlaatua, siinä oli päällä lasilaatikko..

Pakko oli napata taksin ikkunasta kuva, talo on ihan suora ja normaali, mutta nuo ikkunat on kummallisesti vinossa!

Käytiin täyttämässä kaverin auton renkaita ja meinasin sanoa muutamia suomalaisia voimasanoja... Varmaan valtaosa teistä on tehnyt saman asian Suomessa, mutta katsokaapas tuota vempainta! Aina tarvitsee avustajan, toinen ihminen menee tuon letkun kanssa renkaaseen, ja toinen painelee tuosta laatikosta ilmaa lisää/vähemmän ja lukee ilmanpainetta mittarista. Oli kyllä melkoinen rähjä!

Muistatte varmaan ystäväni Elvis koiran? Elviksellä on yhdessä jalassa vikaa ja se käy säännöllisesti laserhoidossa ja myös kävelemässä vesimatolla :)


Pahoittelut, että edellisestä postauksesta on kulunut aikaa. Tentit pitivät tosi kiireisinä, sitten olikin superkiireinen 2vk Suomessa ja nyt sitten olen taas Puolassa ja on aikaa kertoa kuulumisia. Mutta tosiaan, opintoja on jäljellä enää tasan tarkkaan 2 vuotta! Aika menee kyllä huikean nopeasti, vastahan minä tänne tulin! 

Tentit meni hyvin, itse asiassa ensimmäistä kertaa opintojen aikana kaikki meidän luokalta pääsi kaikki tentit läpi ekalla yrityksellä. Oliko ne sitten helppoja tenttejä vai oltiinko me vain luettu ahkerasti, en tiedä.. Mutta nyt sitten pitäisi olla kaikki hallussa lehmistä ja possuista.. 

Tämän kevätlukukauden pääpainona piti olla hevoset, mutta minun suureksi pettymykseksi hevoset siirrettiin ensi syksyyn ja nyt on sitten kissat ja koirat tilalla. Ilmeisen hankala ja työteliäs lukukausi tulossa. Ja ensimmäistä kertaa varmaan ikinä meillä on koulua joka päivä! Ohessa meidän lukujärjestys, kuten näette, ei paljoakaan vapaa-aikaa ole tiedossa.. Oikeastaan yhtä ainetta lukuunottamatta kaikki on uusia. Kummallinen tuo maitohygieniakin, miten siitä voi riittää asiaa 4x45min/viikko.. Mutta kaipas siinä sitten on paljon opittavaa! Luulen, että tuo toksikologia on mun suosikki tällä lukukaudella, tykkäsin farmakologiasta viime vuonna paljon, ja varmaan toksikologia lienee vähän samanlaista. Siinä on kyllä eri opettaja, farmakologian proffa oli kyllä huippu!



Maaliskuusta tuleekin melko kiireinen, ensimmäinen viikonloppu menee tuttuun tapaan Saksassa, hammaskonferenssissa. Tänä vuonna oli jälleen monia mielenkiintoisia esityksiä, erityisen paljon odotan esitelmää sudenhampaista ja niiden mahdollisista poistonjälkeisista komplikaatioista, kun ainahan on käsitys, ettei sellaisia juuri ole. Ja tämän viikonlopun jälkeen sitten toivottavasti pystyn varmistamaan ja kertomaan teille myös tosi hienoja uutisia!

Seuraavaa viikonloppua odotan kyllä innolla, sain nimittäin kutsun suomalaisilta eläinlääketieteenopiskelijoilta Tartosta tulla kertomaan heille hampaidenhoidosta! Olen tosi otettu, kun he pyysivät juuri minua ja toivottavasti saan heidät innostumaan hampaista ja kaikki menee hyvin! Näihin viikonloppuihin ja tapahtumiin palaan sitten lähempänä :)

Kuten kuvista tuolla alussa näitte, meillä on kevät tänä vuonna jo helmikuussa pitkällä! Helmikuun alussa oli useampana päivänä lämpötila +14 kieppeillä, kun tulin pari yötä sitten, niin yölläkin oli sen +12. Mutta eiköhän niitä pakkasöitä vielä tule, päivisin en kyllä usko, että enää pakkasta olisi. Vaan kun miettii, että viime vuonna helmikuu oli se ainut talvikuukausi, eli oli lunta ja pakkasta koko kuukauden, ja nyt on hiirenkorvat ja kukat näkyvissä, niin onhan se ilmasto pikkaisen sekaisin täälläkin, jos se on sielläkin!

Tältä aamulta olikin kaikki luennot peruttu klo 12.00 asti, hyvä niin, sillä nyt mulla on aikaa lähteä käymään kaupungissa vaihdattamaan kännykkään akku. Totesin Suomessa, ettei sillä tee enää yhtään mitään.. Ja sitten iltapäivälle vielä opiskelemaan toksikologiaa!

Mukavaa keväänodotusta Suomeen, ihanasti on jo päivät sielläkin pidentyneet, kohta onkin jo juhannus! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti