Tai tässä tapauksessa
vähentää ruokahalua! Käytiin nimittäin lihanjalostustehtaalla eli suomeksi
makkaratehtaalla.. Jokainenhan tietää, ettei makkaroissa käytetä niitä parhaita
paloja ruhosta, mutta nyt kun sen näki omin silmin, niin voi olla, että
makkaransyönti vähenee kovastikin.... :) Ja olipahan kummallinen tehdasvierailu,
kun ei saatu edes maistiaisia! En ehkä olisi kyllä halunnutkaan kokeilla
"pääjuustoa", joka on nimensä mukaisesti tehty sian päistä, maksasta,
säilötty virtsarakkoon.... :D
Hevoslukukausi on kyllä
ollut ihan huippu! Jälleen ne samat tartuntataudit, kirurgia, jalostus ja
sisätaudit, joita opiskellaan. Ja yhä tartuntataudit on ne, joista vähiten
jaksan innostua..... Meillä on tulossa ihan peräti 90min luento hammashoidosta,
sitä odotan kovasti innolla! Pitäisi olla joku paikallinen suurus, joka meille
siitä tulee puhumaan....
Mutta pakko myöntää, että
ehkä paras kurssi on kyllä lintusairaudet! Opettajat on aivan loistavia ja
labroissa tehdään ihan tosissaan juttuja! Koska kuolleita, ja joskus eläviäkin,
lintuja on kaikille riittävästi, niin jokainen saa oman eläimen, jolla
harjoitella. Esim heti ekalla kerralla otettiin verinäytteitä kanoilta, kunhan
ensin opeteltiin kuinka niitä käsitellään :) Yhä ne on kovin pelottavia, mutta
muutama konsti opittiin, miten niitä käsitellä. Puolassahan lintuteollisuus on
tosi iso juttu, Euroopan toiseksi vai kolmanneksi suurin lihan tuottaja. Ja
myös ne ns. harrastuslinnut on täällä suosiossa. Kyyhkyillehän järjestetään
viestikilpailuja ja joskus laitoin teille kuvan myös taisteluhaukasta. Niin
tuollainen kansallisen tason mestaruuskyyhky maksaa noin 20 000€. Ja
kansainvälinen mestari 500 000€. Enkä tehnyt nollavirhettä! Eli melkoisista
rahoista on pienessä piirissä kyse! Ja miten on mahdollista, että broileritipu
painaa 35g kun se syntyy ja kun se 45 päivän iässä teurastetaan, se on 3.5kg!
Tai miten munasta voi tulla kana, se on jotain aivan käsittämätöntä! Siis kun
muna tulee linnusta ulos, siellähän on vain keltuainen ja valkuainen ja siitä
keltuaisesta, linnun ulkopuolella, hautomalla, kehittyy tipu! Luonto on
ihmeellinen! Onko teistä muuten moni ajatellut mikä kananmuna on? Siis se mitä
me ostetaan kaupasta ja syödään? Sehän on nimittäin kanan munasolu!
Hedelmöittymätön tosin (Euroopassa ei ole sallittua myydä ja syödä
hedelmöittyneitä munia). En minä ainakaan ollut ennen sitä niin ajatellut, enkä
kyllä ollut tietänytkään.
Sen lisäksi meillä on toki
hieman tylsempiä kursseja, kuten se yhä vain jatkuva teurastus/lihahygienia,
ruoan jalostus (mikä on välillä ihan kiva, kun pitää arvioida aistien avulla =
syödä erilaisia lihatuotteita), markkinointia ja erityisen tylsä
"sairauksien estäminen", mikä voisi olla hyvinkin hyödyllinen, jos
haluaisi työskennellä tuotantoeläinten parissa, mutta sen kurssin opettajat on
ehkä kaikkein surkeimmat koko koulussa..
Eläinlääkärin on ilmeisesti
enemmän kuin tärkeää osata kengittää hevosia. Joten mekin on sitten harjoiteltu
sitä ahkerasti. Tai vielä toistaiseksi vain kengän poisottoa ja vuolemista.
Mutta viime kerralla oli pikkaisen isompi kavio. En koskaan ole nähnyt mitään tuollaista!
Ilmeisesti joku iso työhevonen oli.
Onko muuten tämä kuva
sattunut teidän silmiin jossain netin syövereissä?
Aika upeat ruskavärit
täällä meillä! Haluan vielä toisen aika hienon kuvan jakaa teille
Tuo kuva on katedraalisaarelta,
joka joka yö valaistaan öljylampuilla. Siellä pimeän tullen kävelee mies
sytyttämässä kaikki nuo lyhdyt. Upea kokemus käydä tuolla yöllä!
Sitten joululomasta - siitä
on jo paljon ollut kyselyitä, niin teen viikonloppuna erillisen postauksen
joululoman raspauksista!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti